"Hier herontdekken koppels elkaar"

WESTTOER GEEFT 20.000 EURO AAN MIDDELKERKS 'LIEFDESHOTEL'

De kamers ogen romantisch.
Benny Proot De kamers ogen romantisch.
Binnen twee weken gaat Domaine 10 in de Lekestraat in Schore open. In de luxueus afgewerkte kamers kunnen koppels elkaar herontdekken. Een rendez-voushotel is het volgens zaakvoerster Stéphanie Van Den Heuvel (43) niet. "We geven paartjes de rust die ze nodig hebben om elkaar terug te vinden."

Nadat het eerder al subsidies gaf aan Sea Nat, een bed and breakfast voor naturisten in Koksijde, geeft Westtoer nu 20.000 euro aan het liefdeshotel Domaine 10 in Schore bij Middelkerke.


"Hier staat beleving voorop", vindt voorzitter en gedeputeerde Franky De Block (sp.a). "Het creëert een romantisch en hopelijk onvergetelijk moment. Dit is uniek in de provincie." Wat is er nu zo bijzonder aan het project van Stéphanie Van Den Heuvel? "Domaine 10 ligt helemaal op de boerebuiten tussen akkers. Alleen maar rust dus en dat straalt onze zaak ook uit. De koppels komen toe en checken in via een touchscreen dat aan een kapelletje hangt. Ze volgen de maskers naar hun geboekte kamer. Het knetterende haardvuur is het eerste wat ze horen. Uiteraard inspireren we ook, met een paal in de kamer, spiegels aan het plafond of een zetel waar ze van alles kunnen uitproberen. Ze zijn volledig vrij en in alle anonimiteit. Willen ze iets eten, dan brengt de secret butler dat in een box bij de kamer. Discretie vinden we belangrijk."


Anthony Vuylsteke (47) zal Domaine 10 zal runnen. Stéphanie blijft zaakvoerster van het Gravenhof in Torhout.

In de badkamer staat een danspaal.
Benny Proot In de badkamer staat een danspaal.

Weg van sleur

"We willen de sleur doorbreken", vertelt Stéphanie. "In een andere omgeving geven we opnieuw schwung aan de liefde. Hier hoef je niet te piekeren over een was die je nog moet ophangen of de vloer die een schrobbeurt nodig heeft. Het koppel staat centraal en dat maakt dit project zo uniek. Bovendien kregen de kamers een luxueuze afwerking. Het bed komt bijvoorbeeld uit Iran en voor de verlichting trokken we naar Engeland. We hebben 'out of the box' gedacht en dat op zich is al een belevenis. Dit project een rendez-voushotel noemen, zou me pijn doen. Uiteraard zullen hier afspraakjes gemaakt worden, zoals in elk ander hotel maar dit is zoveel meer. Twee kamers zijn nu volledig afgewerkt, maar we streven naar tien. Binnen twee weken kunnen we onze eerste gasten ontvangen. Ons concept moet tot de verbeelding spreken." En daar hangt ook een prijskaartje aan vast. De ene kamer kost 130 euro voor drie uur of 150 euro voor een overnachting en de andere komt neer op 170 of 190 euro. Domaine 10 vind je voorlopig enkel op Facebook. Binnenkort komt een website online. Het is gelegen in de Lekestraat 10.
27 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • anna Vandenberg

  Mooi voorbeeld hoe subsidies uitgedeeld worden door mensen die niet beseffen dat ze andermans geld uitdelen. De mensen moeten van een leuke hobby hun verdienste kunnen van maken, maw de mensen betalen voor projectjes van de apparatsjiks. Onmiddellijk afschaffen, als je geen zaak kan opstarten zonder subsidies begin er dan niet aan, Kris Peeters subsidieerde een paarden manege die een jaar later stond ze te koop.

 • DIRK VAN DESSEL

  En DAT met ons belastingsgeld van o.a. taks op tweede verblijven (aan zee o.a.) wetmatig afgeperst door dat volkomen overbodige beleidsniveau dat de provincies nog steeds zijn , met aan het hoofd telkens een gouverneur, die zelfs niet democratisch verkozen wordt maar politiek benoemd, officiëel "aangesteld door de Koning" zoals dat heet.

 • Gerard Braeckmans

  Gisteren 5 (vijf) minuten op het journaal over dit item. De uitleg van de vrouw was onnozel. Ze stond er maar wat bij te giechelen, zeker als het om de handboeien ging die men kan aandoen op kosten van de maatschappij. Dat kan mijnheer of mevrouw thuis ook, de partner ketenen. Daar voor moet je niet naar dat boudoir gaan.

 • Christian Van Eeghem

  Schandalig en dit in tijden van zware besparingen. De provinciebesturen zouden beter al hun subsidies schrappen en tevens eens zeer grondig saneren in hun werkingskosten. Want heren en dames deputés, het enige wat wij (particulieren, zelfstandigen, bedrijven, enz... enz....) uiteindelijk willen, is de schrapping van al die overbodige JAARLIJKSE provinciale taksen, heffingen, belastingen,....

 • Henri Troyat

  Je krijgt tegenwoordig zelfs subsidies wanneer je met een coach in de bossen gaat wandelen om je carrière te overdenken.