Vrouw meteen 900 euro armer na diefstal portefeuille

Lindsay Goderis vond na een speurtocht een camerabeeld van een verdachte die ging tanken met haar gestolen bankkaart. 
Foto Lieven Samyn Lindsay Goderis vond na een speurtocht een camerabeeld van een verdachte die ging tanken met haar gestolen bankkaart. 

De diefstal van haar portefeuille uit de klas van haar school is voor Lindsay Goderis (41) uit Meulebeke een dure grap geworden.


Nog voor Lindsay goed en wel besefte dat haar portefeuille, bankkaarten en papieren waren gestolen, moest ze al vaststellen dat er met haar bankkaart 700 euro was afgehaald in de KBC-bank in Hooglede en was getankt in Beitem. Verder hadden de dieven ook aankopen gedaan in Roncq met haar kaart.

Camerabeelden

Bovenop de 200 euro die in haar portefeuille zat een fikse hap uit het budget.


Ze deed aangifte bij de politie maar merkte daar dat de diefstal niet in de bovenste schuif zou komen te liggen.


En dus trok ze zelf op speurtocht. Via de hoofdzetel van Power kreeg ze de camerabeelden van de man die tankte met haar bankkaart.


"Een wagen met Spaanse nummerplaat", zucht Lindsay. "De politie beloofde dat de wagen onmiddellijk geseind zou worden, maar eerlijk gezegd betwijfel ik dit."


Voor de vrouw is de diefstal een zware klap."Ik vraag me af hoe ze aan mijn code van mijn bankkaart zijn geraakt", zegt ze. "Mijn verzekeraar vermoedt dat ze me al eerder volgden en over mijn schouder gluurden toen ik geld afhaalde. Misschien was het wel een bende. Mocht iemand een tip hebben, dan is die altijd welkom." (LSI)