Straf met uitstel voor vrouw die luchtdrukpistool op automobiliste richtte

Een 37-jarige vrouw uit Meulebeke is veroordeeld tot tien maanden celstraf met uitstel omdat ze op 3 september vorig jaar een luchtdrukpistool richtte op een 18-jarige automobiliste.


Het slachtoffer reed met de auto van haar vader toen ze in de Paanderstraat een ruziënd koppel opmerkte. Toen ze naderde met de auto ging de vrouw, Joke V., plots in het midden van de weg staan. Met haar beide handen richtte ze een luchtdrukpistool op het 18-jarige meisje. Uit angst reed het slachtoffer achteruit en raakte een paaltje. De vrouw verdween nadien in haar woning in de Paanderstraat. Getuigen van café ' Ford op de hoek van de Oostrozebekestraat en de Paanderstraat konden de politie naar de daderes leiden. Joke V. zei dat ze zich niets meer herinnerde van de feiten omdat ze ladderzat was.


Bij een huiszoeking vond de politie nog een tweede luchtdrukpistool en een kruisboog waar de man van het koppel geen vergunning voor had. Hij is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel. Beiden kregen ook een boete van 800 euro met uitstel. Aan het slachtoffer moet Joke V. in totaal zo'n 2.400 euro betalen. (AHK)