Man (52) slaat vrouw en verbiedt haar hulpdiensten te bellen

Een 52-jarige man uit Meulebeke riskeert een gevangenisstraf van 20 maanden voor zwaar partnergeweld tegenover zijn toenmalige vriendin.

Het koppel lag op 1 augustus vorig jaar om 22 uur in bed in hun woning in de Oude Diksmuidse Boterweg toen een zoemende mug Boudewijn D.P. nerveus maakte. Zijn vriendin ging in de logeerkamer liggen, maar dat was niet naar de zin van de man. "Ze moest terug naar de slaapkamer komen omdat een vrouw moet gehoorzamen aan haar man", zei de procureur. Toen ze dat niet deed, kwam hij haar enkele rake klappen toedienen. De vrouw viel hierdoor tegen de vensterbank waardoor ze een open wonde opliep aan haar achterhoofd. "Om middernacht werd ze wakker in een plas bloed. Haar autosleutels en gsm waren afgenomen zodat ze geen hulpdiensten kon verwittigen."


Uiteindelijk liep de vrouw naar buiten en kon ze de gsm gebruiken van een toevallige passant. Boudewijn D.P. zit sindsdien in voorhechtenis maar ontkent alle aantijgingen. "Ik had haar autosleutels genomen omdat ze zat was en ik wou niet dat ze haar familie ofzo zou bellen", zei de man.


Volgens de vrouw probeerde de man ook haar hond te wurgen met een ketting en probeerde de poten af te zagen. Ook dat ontkent de man. Vonnis op 21 februari. (AHK)