Johan De Poorter staat zitje in
de gemeenteraad af

Johan De Poorter (N-VA).
RV Johan De Poorter (N-VA).
Lokaal N-VA-bestuurslidJohan De Poorter gaat zetelen in de provincieraad, waar hij de regio Kortrijk-Roeselare-Tielt zal vertegenwoordigen. Daardoor gaat zijn zitje in de Meulebeekse gemeenteraad naar nieuwkomer Marina Duyck.

De Poorter is parlementair medewerker van Vlaamse volksvertegenwoordiger Axel Ronse. Hij stond bij de verkiezingen in oktober op de derde plaats van de provincieraadslijst en was lijstduwer in zijn thuisbasis Meulebeke. Met 446 stemmen was rechtstreeks in de gemeenteraad verkozen, maar omdat hij zijn provinciaal mandaat opneemt, gaat dat zitje nu naar opvolger Marina Duyck. “Ik ben bijzonder blij dat ik onze regio mag vertegenwoordigen en dat ik de kans krijg om mee te werken aan een beter West-Vlaanderen”, laat De Poorter weten. Hij wil zich vooral inzetten voor meer groen, met ook plaats voor ondernemen en welvaart. “Maar ook mobiliteit ligt me nauw aan het hart”, klinkt het. “Zo zitten er belangrijke dossiers in de pijplijn om de zachte mobiliteit verder uit te bouwen en ervoor te zorgen dat de nodige fondsen kunnen worden voorzien voor een groenere provincie” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.