Ingetogen afscheid van verongelukte Tessy (25): “Lief, zorgzaam, hoopvol en levenslustig”

Honderden mensen zakten af naar de aula in Meulebeke. Op de projectie Tessy en haar vriend Niels.
Lieven Samyn Honderden mensen zakten af naar de aula in Meulebeke. Op de projectie Tessy en haar vriend Niels.
In aula De Aster in Meulebeke is zaterdagvoormiddag afscheid genomen van Tessy Vandenbussche (25) uit Tielt. De jongedame overleed op 7 februari, een dag nadat ze op haar bromfiets was aangeredeb in Tielt. “De grote leegte die je achterlaat, zal nooit kunnen opgevuld worden”, zegt schoonzus en boezemvriendin Shelly.

Honderden vrienden, familie, kennissen en collega’s van rusthuis Ter Deeve in Meulebeke kwamen naar de aula van rouwcentrum Sabbe om een laatste groet te brengen aan Tessy. “Ik had je nog zoveel willen zeggen, nog zoveel uitstapjes en bezoekjes willen doen, je was mijn steun en toeverlaat”, zei Shelly. “We deelden zowel leuke als moeilijke momenten. Je had nog zoveel plannen: samenwonen met Niels, je autorijbewijs halen,…”

Tessy Vandenbussche (25).
Lieven Samyn Tessy Vandenbussche (25).

“Lief, zorgzaam, hoopvol en levenslustig”, zo omschreef haar vriend Niels zijn ‘schattie’. “Ik had de liefde van mijn leven gevonden. We zochten een huisje in Meulebeke om samen in oud te worden en een autootje om die gevaarlijke bromfiets te vervangen…”

Tessy was op 6 februari met haar bromfiets op weg van haar woonplaats in Tielt naar haar werk in rusthuis Ter Deeve in Meulebeke. Op de Meulebeeksesteenweg in Tielt liep het fout. Net toen ze met haar bromfiets op het fietspad passeerde, vertrok een 19-jarige automobilist met zijn wagen vanop een kasseistrook naast het fietspad. Tessy kwam ten val en verloor het bewustzijn. In het ziekenhuis van Tielt leek haar toestand te stabiliseren, maar een dag later overleed ze toch aan haar verwondingen.

Positief

Naast haar vriend laat Tessy ook vier broers Michael, Kenneth, Jason en Jaron achter. Haar vader Luc (50) overleed al in 2013 aan kanker. Tessy moest noodgedwongen alleen gaan wonen en werd voogd voor haar minderjarige broer. “Toch bleef je positief in het leven staan”, klonk het op de uitvaartplechtigheid. “Je was enkele maanden aan de slag in Ter Deeve, een kans om je diploma als zorgkundige te verzilveren die je met beide handen greep. Het personeel en de bewoners droegen je op handen. Alles viel eindelijk in de plooi.”

Ronan Keatings ‘If tomorrow never comes’ zorgde voor een van de passende afscheidsmelodieën. Op de geprojecteerde foto’s stond vaak een lachende Tessy, met Niels, Shelly of haar oogappel Elena (2), het dochtertje van haar broer Kenneth (28).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.