Geld benefiet toch niet naar kapotte lift

FAMILIE TUMORPATIËNTJE TIANA (6) HAALT OPGELUCHT ADEM

Van links naar rechts zien we Renzo en Tiana , mama Vanessa Lemaire, Jerko en papa Piet Dewaele.
Foto Joke Couvreur Van links naar rechts zien we Renzo en Tiana , mama Vanessa Lemaire, Jerko en papa Piet Dewaele.
De opbrengst van de benefiet voor tumorpatiëntje Tiana Dewaele (6) moet dan toch niet naar een kapotte lift in ontmoetingscentrum Vondel gaan. Onderzoek wees uit dat niet spelende kinderen, maar wel een mechanische fout aan het defect ligt. De opluchting bij het gezin is groot.

De familie Dewaele uit Ingelmunster kreeg in april te horen dat dochtertje Tiana aan een kwaadaardige hersentumor leed. Het meisje onderging een intensieve bestralingskuur en is ondertussen bezig met een opvolgende chemokuur van 27 weken. De hoog oplopende ziekenhuiskosten noopten haar grootouders ertoe om in juli een benefiet in het Meulebeekse OC Vondel te organiseren. Hoewel de benefiet een succes was, kreeg ze toch een wrange nasmaak. De gemeente meldde de familie dat een lift in het gebouw in dat weekend defect was geraakt en dat het euvel wellicht aan spelende kinderen te wijten was. De opbrengst van de benefiet dreigde naar het herstel van de lift te gaan. "Verder onderzoek heeft ondertussen uitgewezen dat het om een mechanische fout ging", verzekert burgemeester Dirk Verwilst (CD&V). "We moesten zowel zicht krijgen op het kostenplaatje en de herstellers aan de tand kunnen voelen. Door het verlof liep dat allemaal wat vertraging op. Nu blijkt dat de familie niks te verwijten valt. Wellicht moet er iets fout gelopen zijn bij de communicatie."

Chemokuur

Mama Vanessa is opgelucht dat de kwestie opgelost is. "Dat heeft toch eventjes in ons hoofd gespookt, terwijl we ook de gezondheidstoestand van Tiana verder moesten opvolgen", vertelt ze. "We zijn blij dat het geld nu toch besteed kan worden voor wat het bedoeld was. Hoeveel de benefiet opgebracht heeft, weet ik nog niet. De facturen komen vlotjes binnen en door de vele ziekenhuisbezoeken zijn we daar nog niet toe gekomen." Tiana zelf is ondertussen aan een chemokuur van 27 sessies begonnen. "Ze heeft er al enkele achter de rug en momenteel is ze oké. Het helpt dat ze sinds vorige week gestart is met Bednet, waarbij ze van thuis uit via een computer toch haar lessen in het eerste leerjaar kan volgen. Op school staat dan ook een computer waar haar klasgenootjes haar kunnen zien. Dat is wel vermoeiend, want ze valt nadien als een blok in slaap, maar ze heeft wel sociaal contact en dat doet haar deugd."

Hulp

Ondertussen kwam er nog hulp uit onverwachte hoek bij. Véronique Kesteloot, die honden- en damesmodeboetiek Perro Donna uitbaat, organiseerde donderdagavond een Fashion- en Lifestyle Night in zaal ISO in Izegem. "Vanessa is een goede vriendin en we leven enorm met haar gezin mee", vertelt Véronique. "Daarom konden de mensen giften storten en ook het geld van de vestiaire gaat naar de medische zorgen van Tiana."