15 kindjes op straat door plotse sluiting kinderopvang Babelou

Ouders en Landelijke Kinderopvang vallen uit de lucht na sms’je uitbaatster

Kinderopvang Babelou in de Bekaertsdreef in Meulebeke sluit maandag de deuren. Dat stuurde de uitbaatster vrijdagnamiddag in een sms’je aan de ouders. Vreemd genoeg hadden de ouders eerder die dag te horen gekregen dat de sluiting pas voor februari was. 
Kinderopvang Babelou in de Bekaertsdreef in Meulebeke.
Sam Vanacker Kinderopvang Babelou in de Bekaertsdreef in Meulebeke.

Omdat het huurcontract ten einde loopt, zou kinderopvang Babelou begin volgend jaar de deuren moeten sluiten. Dat nieuws deelde de regioverantwoordelijke van de Landelijke Kinderopvang vrijdag met de ouders van vijftien peuters en kleuters die er worden opgevangen. Wel zou de opvang nog tot eind februari voorzien worden, zodat ouders op tijd een alternatieve opvang konden vinden.  Maar in de loop van de late namiddag kregen de ouders slechter nieuws.

“De uitbaatster stuurde ons een sms waarin te lezen stond dat ze door de omstandigheden ziek gevallen was en dat de sluiting van de kinderopvang daarom vanaf maandag zou ingaan. Dat bericht heeft ze naar alle ouders gestuurd”, legt Dieter Desmet, papa van Milo (1,8 maand) uit. “Van de ene dag op de andere moeten we dus op zoek naar een andere opvang. Dat kan toch zomaar niet?”

Halsoverkop

“Er zit nu niets anders op dat een beroep te doen op de grootouders en verlof te nemen, zodat we halsoverkop op zoek kunnen gaan naar een andere locatie”, horen we bij een andere papa. “De regioverantwoordelijke had vrijdag trouwens al een mogelijke alternatieve plek voorgesteld, maar die onthaalmoeder woont helemaal aan de andere kant van Meulebeke. Er zouden zo’n zeven plaatsjes zijn, maar dat is lang niet genoeg om alle kindjes op te vangen. Het zal ‘voor de rappe’ zijn.”

Ingrid Jacobs, provinciaal verantwoordelijke van de Landelijke Kinderopvang, valt in elk geval compleet uit de lucht. “Als het klopt, dan zitten we met een probleem. Er werd wel degelijk afgesproken dat er nog tijd was tot 22 februari. Bijzonder vreemd dat daar nu van afgeweken wordt. Er kan uiteraard sprake zijn van ziekte , maar dan hoop ik dat het louter om een tijdelijke onbeschikbaarheid gaat. Dat de opvang effectief onmiddellijk zou sluiten, zou me toch ten zeerste verbazen. De gang van zaken valt te betreuren, maar in elk geval zullen we ons schrap zetten voor telefoontjes.” De uitbaatster in kwestie was niet bereikbaar voor een reactie. 

Plaatsen zijn schaars

“Hoe de vork ook in de steel zit, we zullen al het mogelijke in het werk stellen om zoveel mogelijk ouders te depanneren”, zegt Jacobs nog. “Spijtig genoeg zijn de opvangplaatsen in de brede regio rond Meulebeke schaars en de kans bestaat dat er meer kinderen zijn dan beschikbare plaatsen. Laat me meteen van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te lanceren naar nieuwe kandidaat-onthaalouders.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Valentina Lo Nardo

    Eindelijk!!!! Ze heeft lang genoeg open gebleven. Haar moeder laten werken en zij de Madame gaan uithangen. Er zijn genoeg argumenten dat deze onthaalmoeder verre van verantwoordelijkheid had.

  • Dominiek Demeulemeester

    Boete geven voor elke dag dat de opvang gesloten blijft!!dit kan toch zomaar niet!!!