eerste schooldag
Volledig scherm
eerste schooldag © emz/Petit

Met een lach en een traan: zo beleefde Vlaanderen de eerste schooldag

Het is zover, de zomervakantie is voorbij en de scholen openden vanochtend opnieuw de poorten. En die eerste schooldag is altijd een beetje spannend: voor het eerst naar de kleuterklas, naar een nieuwe school, vriendjes en vriendinnetjes terugzien na twee maanden vakantie,... Zowel voor ouder als voor kind is dit steeds een speciale dag. Bekijk hier hoe Vlaanderen die eerste schooldag beleefde.

 1. Van de heropening van het Beursgebouw tot goedkoper openbaar vervoer voor 65-plussers: dit verandert in 2023 in Brussel
  PREMIUM
  Brussel

  Van de heropening van het Beursge­bouw tot goedkoper openbaar vervoer voor 65-plus­sers: dit verandert in 2023 in Brussel

  Met een nieuw jaar gaan traditioneel heel wat verandering gepaard. En dat geldt ook voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zo is het vanaf 1 januari 2023 verboden om te roken op de treinperrons, wordt een MIVB-abonnement goedkoper voor 65-plussers en zal het Beursgebouw terug de deuren openen in de zomer. Wij zetten de belangrijkste wijzingen even op een rijtje.
 2. Docks Bruxsel nog ambitieuzer voor 2023: “Op koers om eerste uitstootneutrale shoppingcenter van Europa te worden”
  Schaarbeek

  Docks Bruxsel nog ambitieu­zer voor 2023: “Op koers om eerste uitstoot­neu­tra­le shopping­cen­ter van Europa te worden”

  2022 was een echt recordjaar voor Docks Bruxsel. Het winkelcentrum in Schaarbeek trok maar liefst 7,3 miljoen bezoekers, het hoogste cijfer sinds de opening in 2016. Dit jaar hopen ze dat aantal op te trekken naar 7,5 miljoen. Daarnaast is Docks Bruxsel op weg om als eerste Europese shoppingcenter een uitstootneutraal certificaat te bemachtigen.