VIDEO. Truck krijgt klapband op Antwerpse Ring: Liefkenshoektunnel richting Nederland tolvrij

Door een ongeval met twee vrachtwagens en een personenwagen in Merksem is er heel wat hinder op de Antwerpse Ring richting Nederland. De afhandeling duurt langer dan normaal omdat twee trucks getakeld moeten worden en er brandstof op het wegdek is gelekt. De Liefkenshoektunnel is tijdelijk tolvrij gemaakt richting Nederland.
Marc De Roeck

Eén van de vrachtwagens kreeg een klapband en de bestuurder verloor de controle over het stuur. Hij knalde tegen een andere truck die op zijn beurt een personenwagen aantikte. Door het ongeval zijn drie van de vier rijstroken richting Nederland versperd ter hoogte van het Sportpaleis in Merksem. Alle betrokken voertuigen worden getakeld en de brandweer is ter plaatse om het wegdek op te kuisen. De trucker die de klapband kreeg, is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De file op de Ring richting Nederland begint al vanaf Zwijndrecht. Het is al langer dan een uur aanschuiven. Ook in tegengestelde richting is er een kijkfile ontstaan. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan uit de buurt te blijven. De Liefkenshoektunnel naar Nederland is tolvrij gemaakt om de hinder te beperken. Het verkeer dat van Gent richting Hasselt moet, wordt aangeraden via Brussel te rijden.

Marc De Roeck
Marc De RoeckReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.