Oproep: wie stal exclusieve mountainbike?

Peter met zijn fiets van BMW.
Foto Kristof Aerts Peter met zijn fiets van BMW.

Peter De Soete (49) is radeloos: zijn exclusieve mountainbike van BMW is vrijdag gestolen uit de gemeenschappelijke garage van een appartementsblok aan de Nieuwdreef in Merksem.


De diefstal werd vrijdag tussen 14 en 19 uur gepleegd. "Je kan niet zomaar in de gemeenschappelijke garage geraken zonder afstandsbediening of een sleutel. Wie heeft mijn fiets gestolen? Heeft iemand de dief geholpen? " Er staan zo'n 80-tal fietsen gestald. Peter had de mountainbike zoals steeds aan een haak gehangen en slotvast achtergelaten.


Peter kocht zijn BMW-mountainbike drie jaar geleden. "Ik heb er veel mee gefietst en ik heb dan altijd veel bekijks. BMW heeft ze maar in beperkte oplage gemaakt. Ik heb er één gekocht voor 1500 euro, het andere exemplaar in België staat in de showroom van de BMW-garage in Bornem. Het is écht wel een uniek exemplaar, matzwart, rode wielen en opvallende accenten van de Duitse autofabrikant."


Volgens Peter moet het opvallen als iemand met zijn fiets rondrijdt. "Ik zou mijn fiets graag terugkrijgen, maar de kans is natuurlijk klein." (KAV)