Zusjes van 7 en 9 jaar oud aangereden op zebrapad vlak bij school

Het zebrapad op de Fraterstraat, vlak bij de Bergstraat, waar de meisjes aangereden werden.
Leen Peeters Het zebrapad op de Fraterstraat, vlak bij de Bergstraat, waar de meisjes aangereden werden.
Twee meisjes van zeven en negen jaar oud zijn gisteravond door een auto gerepen toen ze aan het overstaken waren op het zebrapad. De mama zag hoe haar ene dochter dertig meter meegesleurd werd aan het kruispunt van de Fraterstraat met de Bergstraat. De slachtoffers zijn niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde toen S. en J. V.L. uit Gentbrugge om zes uur van de Sint-Michielsschool in de Bergstraat kwamen. Samen met hun mama wilden ze de Fraterstraat oversteken om naar de auto te lopen toen de meisjes aangereden werden op het zebrapad. "Vlak voor de ogen van hun moeder werden de kinderen opgeschept", vertelt een buurman.


Ze stonden aan het zebrapad, een auto was voor hen gestopt, maar de persoon die aan de andere kant van de weg reed, zag het gezin niet. "Het ene meisje is dertig meter meegesleurd en het andere kindje is aan de kant gevlogen", vertelt dokter Eric Van Renterghem, die vlakbij woont en de eerste zorgen toediende. "Het is hier zo'n gevaarlijk kruispunt. Er staan geen verkeersborden en er is geen extra licht boven het zebrapad. Bovendien is het hier erg druk en rijden de auto's hier te snel."


De dokter belde de MUG en de kinderen werden overgebracht naar het ziekenhuis. "Het ene kind heeft een gebroken been, het andere kind was er erger aan toe omdat het zo ver meegesleurd is", zegt de dokter.


De vrouw die de kinderen aanreed, had het gezin niet gezien. "Het is een 31-jarige vrouw uit Merelbeke. Ze was in shock", zegt commissaris Geert Van Hoecke van de politiezone Rhode en Schelde. "Het moet verschrikkelijk geweest zijn voor de mama, ze liep daar gewoon en ineens werden haar kinderen voor haar ogen weggesleurd. Ze kon er niets aan doen", vertelt een buurman. "Ik ken ze van aan de schoolpoort. Het zijn lieve meisjes, een tof gezin." (LPG)