Stem vrouw, ongeacht partij

Vijf vrouwen van vijf partijen voeren samen campagne : Hilde Goedertier Open Vld), Marijke Pruyt (Groen), Patricia Sarasin-Dhaene (Sp.a), Els Sys (N-va) en Isabelle Van De Steene (CD&V)
Didier Verbaere Vijf vrouwen van vijf partijen voeren samen campagne : Hilde Goedertier Open Vld), Marijke Pruyt (Groen), Patricia Sarasin-Dhaene (Sp.a), Els Sys (N-va) en Isabelle Van De Steene (CD&V)

Hilde Goedertier, Marijke Pruyt, Patricia Sarasin-Dhaene, Els Sys en Isabelle Van De Steene uit Merelbeke hebben twee dingen gemeen. Ze zijn allen vrouw en staan ook allemaal op de 2de plaats van hun partij voor de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande zondag. Met een gezamenlijke campagne willen ze de kiezer overtuigen van hun wens : Stem vrouw. Dat doen ze over de partijgrenzen heen. De dames staan respectievelijk op de lijst van Open vld, Groen, Sp.a, N-Va en CD&V. “Vrouwen maken meer dan de helft uit van de bevolking maar er zijn slechts 16 procent vrouwelijke burgemeesters en 34 procent vrouwelijke schepenen. In Merelbeke zijn slechts 10 van de 27 raadsleden vrouw. En slechts één vroiwelijke schepen op 8. Er zijn 67 vrouwelijke kandidaten. Wij vragen om hen volop te steunen”, aldus de vijf kandidaten.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.