Man verkracht extreem dronken vrouw,
maar moet niet naar de cel

Archiefbeeld: rechtbank Gent.
Sam Ooghe Archiefbeeld: rechtbank Gent.
Een man uit Destelbergen is vrijdagochtend veroordeeld tot een celstraf van drie jaar met uitstel voor de verkrachting van een jonge vrouw.

Het slachtoffer had bijzonder veel gedronken in café The Challenge in Merelbeke. De uitbaatster noemde haar “extreem dronken” en weigerde haar nog drank te geven. A.P., een man uit Destelbergen, was ook aanwezig in het café, en beloofde de vrouw veilig naar huis te brengen.

Maar A.P., die zelf ook gedronken had, had andere plannen. Hij nam de jonge vrouw mee naar zijn kamer en verkrachtte haar. De man bleef dat betwisten tijdens de behandeling van zijn zaak voor de correctionele rechtbank, maar de rechter verklaart de feiten nu bewezen.

Geschreeuw

Volgens de man was er inderdaad geslachtsgemeenschap, maar had hij zich teruggetrokken. “Daarom was de vrouw hysterisch aan het roepen", verklaarde hij. Getuigen hadden het geschreeuw van het slachtoffer gehoord. 

De rechtbank hecht geen waarde aan de verklaring van A.P., en stelt dat de vrouw ontredderd was en besefte dat ze net verkracht was in een vreemde woning. Ze stuurde sms’en vol typfouten naar vrienden met de vraag haar te helpen. De rechtbank steunt ook op DNA-onderzoek en ziet geen reden waarom de vrouw A.P. valselijk zou beschuldigen.

“De beklaagde heeft op ontoelaatbare wijze misbruik gemaakt van extreme dronkenschap van de vrouw", was het eindoordeel van de rechtbank. Verkrachting dus, en de rechter veroordeelde de man daarvoor vrijdagochtend tot drie jaar cel met uitstel. Bij één misstap de komende jaren, gaat die gevangenisstraf in. Maar vooralsnog moet A.P. dus niet naar de cel, al wordt hij wel tijdelijk ontzet uit zijn rechten.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Henny De Vogelaere

  The challenge is reeds enkele jaren gesloten

 • Evelyne JACQUES

  Het gerecht faalt... dit is een aanfluiting! En een vrijgeleide voor potentiële nieuwe verkrachters. Geen wonder dat er zoveel misdaden gebeuren met al die straffeloosheid in ons landje.

 • ringo van der pulst

  Tina niemand kan tegen teveel drank.

 • Schenkel Bart

  Maria Scheuts elke man over de zelfde kam scheren zeer matuur. Vrouwen hebben anders ook reeds hun mea culpa bewezen in dergelijke zaken.

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Je mag over de VS zeggen wat je wil, maar ginder was hij voor minstens 10 jaar achter de tralies beland, en terecht!