Groen vecht met petitie tegen verkoop Hollebeekbos

Groen-voorzitter Pieter Verstraete en raadsleden Stefaan Van Hecke en Frank Monsecour overhandigen de petitie aan burgemeester Filip Thienpont.
Foto Verbaere Groen-voorzitter Pieter Verstraete en raadsleden Stefaan Van Hecke en Frank Monsecour overhandigen de petitie aan burgemeester Filip Thienpont.
Met een petitie getekend door ruim 1.300 mensen protesteerde Groen Merelbeke gisteravond voor de aanvang van de gemeenteraad tegen de verkoop van het Hollebeekbos. De meerderheid wil het stukje groen verkopen en zo 1,7 miljoen euro opstrijken.

"We vonden aankoopaktes waarop staat dat het Hollebeekbos een groene zone is", weet raadslid Frank Monsecour. Bij de opmaak van het gewestplan in 1974 werd het hele groengebied, inclusief bos en visvijver, toch ingekleurd als woonzone en dus bouwgrond. "Maar sindsdien heeft elke coalitie het gebied beschouwd als recreatiegebied", aldus Monsecour.


"Het is onze intentie om enkele buitengebieden te herverkavelen. Dat wil niet zeggen dat we er alle bomen gaan rooien en de vijver gaan dichtgooien. Wel zullen een aantal grotere loten bouwgrond op de markt komen", reageert burgemeester Filip Thienpont. De verkoop wordt later in het schepencollege besproken. Groen Merelbeke gaat in november een postkaartpetitie posten. (DVL)