Gezocht: bestuurder die wagen doet crashen, daarna vluchtsmisdrijf pleegt

Quinten (l.) en Jordy (r.) raakten lichtgewond bij het ongeval.
Sam Ooghe Quinten (l.) en Jordy (r.) raakten lichtgewond bij het ongeval.
Bij een zwaar ongeval zijn dinsdagnamiddag vier personen gewond geraakt. Gisteren bleek dat het ongeluk niet veroorzaakt werd door een stuurfout, maar wel door een gevaarlijk manoeuvre van een bestuurder, die volgens de slachtoffers vluchtmisdrijf pleegde. "Dat die man ons ziet crashen en gewoon wegrijdt, dat zal ik nooit begrijpen", vertelt Quinten (20).

Het ongeval gebeurde dinsdag om 14.30 uur. De vriendengroep van vier reed met een Honda Civic op de R4 en moest de afslag naar Merelbeke nemen, op de meest linkse van de drie rijstroken. "Rechts voor ons zag ik een grijze familiewagen die heel traag reed. Hij moest net ervoor op de R4 gereden zijn", herinnert Jordy (21) zich. De grijze wagen stak plots de drie rijstroken tegelijk over. "Ineens dook dat voertuig op voor onze neus, aan 40 of 50 kilometer per uur, de helft zo snel als wij reden. Levensgevaarlijk."

De Honda Civic was klaar voor de schroothoop.
Sam Ooghe De Honda Civic was klaar voor de schroothoop.

Schade beperkt

De bestuurder van de Honda moest door het manoeuvre prompt uitwijken naar rechts. "Onze chauffeur heeft ons leven gered", zegt Quinten. "Hij speelde met zijn handrem op het natte wegdek, waardoor we vertraagden en de controle niet volledig verloren." De wagen knalde tegen de betonnen zijberm aan de rechterkant van de baan en werd naar links gekatapulteerd. "Zelfs dan kon onze chauffeur nog bijsturen en afremmen." Uiteindelijk belandde de Honda tegen de zijberm aan de linkerkant.


"Iedereen is vandaag stijf, maar al bij al valt het nog mee. Enkel ik ben afgevoerd naar het ziekenhuis. Er is een ruggenwervel verschoven", vertelt Jordy. "Maar dat kon de bestuurder van de grijze wagen nooit weten", meent Quinten. "Hij zag ons crashen aan heel hoge snelheid en is gewoon doorgereden. Hoe doe je dat? Hoe kan je zo met jezelf leven? We hadden dood kunnen zijn door zijn manoeuvre. Ik hoop dat de bestuurder dit leest."


De vriendengroep kwam van IKEA, voor meubelen voor Quinten, die net verhuisde naar Melle. Een verhuis in mineur. "Vandaag heb ik er alvast geen zin in." Wie iets gezien heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. (OSG)