De Heide viert 40ste verjaardag in nieuwe cafetaria

De Heide viert 40ste verjaardag met de opening van een nieuwe cafetaria.
Danny De Lobelle De Heide viert 40ste verjaardag met de opening van een nieuwe cafetaria.
Vzw De Heide heeft haar 40ste verjaardag gevierd met de officiële opening van een nieuwe cafetaria voor haar bewoners en personeel. De Heide is een centrum voor personen met een beperking. 

Het initiatief startte als een centrum voor kortverblijf in 1978 en evolueerde naar een instelling met 40 bedden voor kort- en langverblijf. In 1983 kwam daar een ergo- en hydrotherapie-afdeling bij en tien jaar later werden 16 bungalows gebouwd waar de bewoners zelfstandig kunnen wonen met hulp van dienstverlening. Halfweg 2000 startte een trainingshuis en een arbeidszorgatelier op om mensen te begeleiden naar zelfstandig wonen. 

Later werden nog zes extra bungalows gebouwd en kwam er een dienstenchequebedrijf bij. Begin 2009 werd een dagactiviteitenatelier opgestart en nam De Heide de pastorie van Lemberge erbij als woonunit. Toen opende ook To Walk Again er een sportcentrum. In een vierkantshoeve werd de Zorgsite Molenhoeve ingericht en De Heide is ondertussen ook initiatiefnemer van de netwerkorganisatie Zorgdorpen. In 2015 werd ook De Ceder in Deinze onder de vleugels genomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.