Afscheid oud-profwielrenner Lucien D’Haene (89)

Het afscheidsprentje van Lucien D'€™Haene.
Didier Verbaere Het afscheidsprentje van Lucien D'€™Haene.

In de parochiekerk van Merelbeke werd dinsdagvoormiddag afscheid genomen van Lucien D’Haene. De oud profwielrenner en stichter van de fietsenzaak D’Haene Sport op Kwenenbos overleed op 1 januari op 89-jarige leeftijd. Lucien, weduwnaar van Gerarda Kestelyn, papa van Johan, Eric, Marleen en Erwin, grootvader en overgrootvader van acht kleinkinderen en zes achterkleinkinderen was wielrenner van 1946 tot 1953 en hing nadien zijn fiets aan de haak om voor zijn zieke moeder te zorgen en zijn zaak uit te bouwen.

“Hij was vooral een echte volksmens die genoot van de kleine dingen in het leven. Een snoeper van tafel en kelder die zijn twee grote levensdromen, wielrenner en fietsenmaker, heeft waargemaakt in het leven. Ik heb er geen probleem mee om hem zalig te verklaren. Maar ik ben de Paus niet”, vertelde de parochiepriester in zijn afscheidswoord. “Maar ook Flandriens worden oud en broos en op nieuwjaarsdag heeft hij zijn laatste koers gereden. Recht in de armen hierboven van zijn bloemenmeisje die hem ongetwijfeld stond op te wachten met de mooiste palm ooit”, besloot de pastoor.

Afscheid Lucien D'Haene in parochiekerk Merelbeke. Zijn kist was geflankeerd door een foto van hem met zijn echtgenote Gerarda.
Didier Verbaere Afscheid Lucien D'Haene in parochiekerk Merelbeke. Zijn kist was geflankeerd door een foto van hem met zijn echtgenote Gerarda.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.