FC Merchtem 2000 fusioneert met buren uit Wolvertem

Het gemeentelijk sportcomplex van Merchtem in de Dooren wordt de thuishaven voor de spelers van de nieuwe fusieclub.
Foto Mozkito Het gemeentelijk sportcomplex van Merchtem in de Dooren wordt de thuishaven voor de spelers van de nieuwe fusieclub.
Voetbalclubs FC Merchtem 2000 en KSC Wolvertem vormen vanaf volgend jaar één club. Dat zijn beide clubbesturen overeengekomen na maanden van onderhandelen.

Over de naam van de nieuwe club en de clubkleuren werd nog geen beslissing genomen. Wel staat vast dat de wedstrijden van het eerste elftal van de nieuwe fusieclub gespeeld worden in het Frans Lathouwersstadion in Wolvertem. Het gemeentelijk sportcomplex in de Dooren in Merchtem wordt dan weer de thuishaven voor de meer dan vijfhonderd jeugdspelertjes. De nieuwe fusieclub wordt meteen een van de grootste voetbalclubs van de regio. "Het is onze doelstelling om de beste jeugdopleiding uit de hele regio aan te bieden", luidt het in een gezamenlijk persbericht.


Verschillende werkgroepen moeten de concrete afspraken over de fusie voort gladstrijken. De fusie werd alvast overgemaakt aan de Belgische voetbalbond. De fusieclub neemt het stamboeknummer van Wolvertem over zodat het eerste elftal volgend seizoen in vierde klasse kan aantreden.

Vier miljoen euro

De Merchtemse burgemeester Eddie De Block (Open VLD) is tevreden met het samengaan van beide clubs. Merchtem investeerde vijf jaar geleden ruim 4 miljoen euro in een nieuw gemeentelijk voetbalcomplex. "En we zijn blij dat de jeugd naar Merchtem komt", zegt De Block. "Meer zelfs, nu de fusie een feit is, zijn we bereid om nog eens 400.000 euro extra te investeren in de aanleg van een nieuwe kunstgrasveld. Die investering staat volgende week al op de agenda van het schepencollege."


De Block hoopt dat de fusieclub opnieuw grote successen kan boeken. "Ik denk altijd terug aan mijn eigen jeugdjaren bij Hogerop Merchtem. We hadden hier toen een jeugdwerking die onovertroffen was. Merchtem was hofleverancier voor grote clubs in eerste klasse. Die reputatie moeten we ook in de toekomst opnieuw waarmaken."


(MOZKITO)