De Passie lokt 8.000 bezoekers

FEL BEJUBELD SPEKTAKEL LOST VERWACHTINGEN HELEMAAL IN

Het Mieregemplein barst uit zijn voegen door het vele volk tijdens het megaspektakel.
Mozkito Het Mieregemplein barst uit zijn voegen door het vele volk tijdens het megaspektakel.
Meer dan 8.000 bezoekers trokken gisteravond naar het Mieregemplein in Merchtem voor de opvoering van De Passie, het fel bejubelde spektakel dat de laatste levensdagen van Jezus Christus vertelt in een hedendaags jasje. Geena Lisa en Jonathan Demoor namen de hoofdrollen voor hun rekening en het moet gezegd: het spektakel werd gesmaakt.

De eerste bezoekers van De Passie arriveerden gisteravond iets na 18 uur op het Mieregemplein. Godsdienstlerares Gerda Mertens uit Essene was samen met haar vrienden bij de eersten om een goed plaatsje voor het podium in te nemen. "Ik vertel het levensverhaal van Jezus dagelijks aan mijn leerlingen", vertelt Gerda. "Daarom was het niet onlogisch dat ik hier vanavond ook aanwezig was. Ik ben nog altijd een trouwe kerkganger. Toen we enkele weken geleden hoorden dat De Passie naar Merchtem kwam, hebben we geen minuut geaarzeld. Gelukkig hebben we vrienden in Merchtem zodat we onze auto daar konden parkeren. We verwachten er heel veel van."

Geen Lisa brengt een serene versie van 'Diep in mij' op het podium.
Mozkito Geen Lisa brengt een serene versie van 'Diep in mij' op het podium.

Politici

Niet alleen trouwe kerkgangers trokken gisteravond naar De Passie. Ook heel wat hoogwaardigheidsbekleders en politici waren van de partij. Vlaams minister-president kreeg een zitje op de eerste rij van de eretribune, nauwlettend in de gaten gehouden door Paul Jambers die over Peeters een reportage maakt. Ook Gwendolyn Rutten, voorzitster van Open VLD, kwam langs. De bekende muzikant Dirk Brossé schreef een deel van de muziek van het spektakel en hoorde er uiteraard ook bij, net als minister Geens en gedeputeerde Tom Dehaene. Wel aanwezig, maar dan niet bij de genodigden: Vlaams Belang-kopstuk Bart Laeremans. "Maar ik wilde hier graag zijn omdat ik regelmatig naar de kerk ga", luidde het bij hem.


Het spektakel zelf begon met de bekende hit 'Iedereen is van de wereld' van The Scene, dit keer vertolkt door Jonathan Demoor die de rol van Jezus op zich nam. Rector Rik Torfs verzorgde de bindteksten en liet daarbij geen kans onbenut om ook een grappige noot op het publiek af te vuren. Torfs vertelde hoe Pontius Pilatus na het vonnis van Jezus zich terugtrok om zich met belangrijker zaken bezig te houden, zoals de zevende staatshervorming. Applaus en hilariteit alom bij de bezoekers.

Burgemeester De Block met voorzitter Gwendolyn Rutten.
Mozkito Burgemeester De Block met voorzitter Gwendolyn Rutten.

Apotheose

De zangers konden het publiek op sommige momenten ook echt in vervoering brengen. Zo bracht Geena Lisa een serene versie van 'Diep in mij', een hit van haar ex-collega-omroepster Yasmine. En natuurlijk kon ook het lokale talent niet ontbreken in het stuk. Zo liet Ivo Abbeloos horen dat hij een stevig stukje kon zingen, bewees Willy Wijnants dat hij ook op het podium niet bang is van de mensen en was er ook Pater Karel, de dorpspastoor, die zich met overgave in zijn rol van Petrus stortte. Als apotheose volgde het fraai verlichte kruis dat door de jeugdverenigingen naar het podium werd gedragen, dwars door de massa. Conclusie: De Passie was een geslaagd evenement waarbij de christelijke waarden eindelijk nog eens hip en meeslepend mochten zijn.

De eerste bezoekers zijn al om 18 uur van de partij.
Mozkito De eerste bezoekers zijn al om 18 uur van de partij.
Jeugdverenigingen dragen het verlichte kruis door de massa.
Mozkito Jeugdverenigingen dragen het verlichte kruis door de massa.