Ugly Papas na 20 jaar opnieuw samen op de planken

Ugly Papas verwent het publiek in het Park ter Walle.
Foto Deleu Ugly Papas verwent het publiek in het Park ter Walle.
De leden van de legendarische band Ugly Papas hebben zaterdag nog eens het beste van zichzelf gegeven, in het Park ter Walle in Menen.

Het is meer dan 20 jaar geleden dat zanger en Rekkemnaar Luc Dufourmont (56), bassist Dick Descamps (51) uit Marke, de twee drummers Paul Drèze (53) uit Kortrijk en Rik Debruyne (56) uit Sint-Niklaas, saxofonist Peppie Pepermans (56) uit Kruibeke en dokter in de 'gitarica' dr. Dekerpel (56) uit Lombardsijde er besloten mee te kappen. In 2006 was er een 'provisoire' reünie met een paar bandleden, maar zaterdagavond waren ze er opnieuw allemaal bij. Eenmalig.


"Maar zeg nooit nooit", dekt zanger Luc Dufourmont zich al in. "Als er nog eens zo'n toplocatie is, en het kan nog eens in zulke gunstige omstandigheden, waarom niet?" Het hoogtepunt voor Luc was het feit dat zijn drie dochters en vrouw zaterdagavond ook aanwezig waren. "Tijdens onze beste jaren waren mijn dochters nog niet eens geboren, dus het gaf wel een goed gevoel om die erbij te hebben."


Het gebeurde destijds wel eens dat Dufourmont een pyjama-vest aanhad op het podium. "En ik ben dus speciaal voor zaterdag een nieuwe, ouderwetse pyjama gaan kopen", lacht hij. Zo'n 750 bezoekers waren erbij. "We hebben ook veel lovende commentaar gekregen over onze nieuwe plaat (10 onuitgegeven nummers van Ugly Papas worden nu uitgegeven op de plaat Atomium Pluto, bij Mayway Records, red.). Dat de nummers eigenlijk niet verouderd klinken, is ook wel tof." (JME)