Pierre Vandeputte tot burgemeester na zijn vertrek bij Par-ky Menen: “Vernieuwing van zaal tegenhouden zou laffe daad zijn”

Pierre Vandeputte haalt uit naar burgemeester Lust.
Maxime Petit Pierre Vandeputte haalt uit naar burgemeester Lust.
Pierre Vandeputte heeft een bom onder volleybalclub Par-ky Menen gelegd. Hij kondigde zijn afscheid aan als voorzitter en nog erger voor de club: hij draait als sponsor de geldkraan dicht. Hij haalt ook nog eens zwaar uit naar burgemeester Eddy Lust, die dreigt om de geplande vernieuwing van de zaal tegen te houden. “Dat zou een laffe daad zijn. De club verdient een vernieuwde Vauban”, vindt Vandeputte.

Vandeputte reageert eerst op de hetze in de media. “Ik vind het vooral jammer dat een bepaalde krant het al over het einde van de club had. Dat is helemaal niet zo. Meer zelfs: ik zal er alles aan doen om een nieuwe voorzitter te vinden en andere geldschieters aan te trekken. Het laatste wat ik wens, is de teloorgang van de ploeg waarvoor ik twintig jaar lang alles uit de kast haalde. Het zou trouwens niet fair zijn het kind te begraven dat ik zelf grootbracht”, probeerde Vandeputte de aanwezigen op de persconferentie gerust te stellen.

100.000 euro volstaat

Maar is volleybal op het hoogste niveau in Menen nog haalbaar zonder Galloo Recycling van Vandeputte als sponsor? “Tuurlijk wel”, denkt de afscheidnemende voorzitter. “Er zijn ploegen in Liga A die het met een budget doen van nog geen 100.000 euro per seizoen. Met het dubbele kun je al meedraaien in de subtop.” Vandeputte bevestigde nog maar eens dat zijn drastische beslissing om te stoppen als voorzitter en als geldschieter gevoed werd door politieke motieven. “Ik ben geen politicus maar mijn vrouw (ex-burgemeester Martine Fournier, die aan de kant werd geschoven door een anticoalitie) uiteraard wel en wie iemand pijn doet waarvan ik hou, die raakt mij ook. Alleen al daarom kan ik mij niet meer engageren voor zaken die bijdragen tot een positief imago van deze stad.”

Een speech die zal nazinderen

Nieuwe burgemeester Eddy Lust, die in een reactie dreigt de plannen voor het vernieuwen van de Meense sportzaal te schrappen als de onzekerheid rond de club blijft, stuiten Vandeputte danig tegen de borst. “Dat zou pas een laffe daad zijn. Het is ook niets meer dan een excuus om niet meer te moeten investeren in het volleybal. Deze club verdient na al die jaren gewoon een nieuwe zaal, wat de toekomst ook brengt.”

En de kritiek houdt aan. “Het blijft voor mij frustrerend dat de burgemeester -die in de vorige legislatuur als schepen van Sport fungeerde- nooit een voet heeft binnen gezet in onze zaal. Elke match opnieuw geloofde ik dat ik Lust eens zou mogen verwelkomen en dat ik een pint zou kunnen trakteren, maar telkens bleef ik gefrustreerd achter”, zegt Vandeputte. Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Par-ky Menen zal de voorzitter zaterdag de aanwezige sponsors en prominenten toespreken. “Ik beloof een pittige speech die lang zal nazinderen bij bepaalde mensen.”

Algemeen manager Bo Decramer staat nog steeds achter zijn voorzitter. “Toch blijft de beslissing een zware dobber voor de club en iedereen die erbij betrokken is. Vandeputte is een inspirerende figuur op alle vlakken en zijn keuze om te stoppen raakt mij enorm. Met goede moed werken we desondanks verder aan de toekomst van deze ploeg.”

Voorzitter Pierre Vandeputte gaat met algemeen manager zelf op zoek naar een opvolger
Maxime Petit Voorzitter Pierre Vandeputte gaat met algemeen manager zelf op zoek naar een opvolger
Kan Par-ky Menen zonder Pierre Vandeputte als geldschieter overleven op het hoogste niveau?
Maxime Petit Kan Par-ky Menen zonder Pierre Vandeputte als geldschieter overleven op het hoogste niveau?Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.