Overvallers bijzonder gewelddadig bij familie fruithandelaars op verjaardag dochter: schoonzoon, moeder en vader in elkaar geslagen en recette gestolen

De villa, waar de zaakvoerders van de groenten- en fruitwinkel wonen, is afgespannen met politielint.
Alexander Haezebrouck De villa, waar de zaakvoerders van de groenten- en fruitwinkel wonen, is afgespannen met politielint.
Drie Fransen zijn gisteravond met de recette van fruithandel La Pomme D’Amour uit Rekkem aan de haal gegaan, net op de verjaardag van de dochter van de zaakvoerders. De daders, gewapend met pepperspray, gingen sluw te werk en beweerden een cadeau mee te hebben voor de vrouw. Ook haar man en zoon werden zwaar aangepakt. 

Rond 19 uur kwam de dochter van het gezin met de recette van fruithandel La Pomme D’Amour in de Neerweg naar de aanpalende woning van haar ouders. Het was ook de verjaardag van de dochter. Drie Fransen belden aan en beweerden een cadeau mee te hebben voor de vrouw. Op die manier konden ze zichzelf tot binnen in de woning babbelen. Eens binnen werd hun echte beweegreden duidelijk en stelden ze zich binnen bijzonder gewelddadig op. Ze waren gewapend, droegen bivakmutsen en gebruikten pepperspray. 

Alexander Haezebrouck

De moeder werd hard aangepakt en ligt in het ziekenhuis. De schoonzoon werd buiten bewustzijn geslagen en ligt eveneens in het ziekenhuis. De vader werd tot bloedens toe geschopt en geslagen. De man loopt vandaag rond met een enorm gezwollen en blauw oog, ook zijn neus ziet rood door de verwondingen. De daders konden vertrekken met de recette en de inhoud van de kluis. 

De politiezone Grensleie en de FGP onderzoeken de zaak. Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt. De winkel van de familie Braye wordt vandaag vooral opengehouden door het personeel en heeft vooral Franstalige klanten. De hele familie is enorm geschrokken van de hele gebeurtenis en is in shock. De federale gerechtelijke politie kwam vanmorgen nog eens langs om sporen te zoeken en verklaringen af te nemen van de slachtoffers. Ook de klanten zijn geschrokken als ze horen wat er gebeurd is, velen vragen zich af wat het politielint aan de woning van de zaakvoerders doet. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard stevens

  Nooit of nooit de deur opendoen voor mensen die je niet kent.Dat is de eerste en voornaamste stelregel. Verder wens ik deze mensen een volledig herstel toe Maar hoe ze moeten afkomen en genezen van dit trauma zal niet gemakkelijk zijn..

 • Sebastian Peeters

  Die homejackings lijkt het nieuwe normaal te worden. De straffeloosheid in België beleeft zijn hoogtepunten. Misschien valt het oog eens op die kastelen van rechters en politici. Misschien zal er dan eens iets veranderen.

 • Berthie Gijsen

  Komt allemaal door de straffeloosheid ingevoerd door onze ministers.Zolang het niemand van hun familie overkomt.Want dan komt er wel actie.

 • marcel roten

  politie heeft geen tijd om deze mensen op te sporen want er rijd een persoon rond met een Porsche die op een afgelegen rondpunt is gaan driften deze kan geld in het laatje brengen de andere hebben niets en men kan er niets gaan halen !!

 • Kelly Bruggeman

  Ze waren gewapend en droegen bivakmutsen ???? Kweet niet als er iemand aan mijn deur staat met een bevakmuts ook al beweerd die ee' cadeau te hebben komt niet binnen. Dus moeten ze de daders goed gezien hebben. Wel dom van de daders dat ze eerst zo aan de deur gaan en pas als ze binnen zijn de bivakmutsen opzetten. Omg. Op radio 2 zeggen ze dat de family intussen al wat bekomen is