Nederlanders riskeren in beroep zwaardere straffen voor moord op Stefaan Bekaert

Andreas W. , een 55-jarige Nederlander en zijn ex riskeren in het Gentse hof van beroep een zwaardere straf voor de dood van Stefaan Bekaert (41) uit Menen. Hij kreeg in eerste aanleg een celstraf van 20 jaar en ging in beroep.


Hij riskeert nu 30 jaar cel. Zijn ex-echtgenote, Adriana K., die de vrijspraak kreeg, riskeert nu ook een celstraf van 15 jaar. Het Nederlandse ex-koppel stond terecht voor de dood van Stefaan Bekaert (41) uit Menen. "Een gruwelijke moord, veertien messteken in totaal", zegt de procureur-generaal. W. maakte veel rumoer toen hij aan het woord kwam. "Ik heb de plek waar het gebeurde schoongemaakt? Ik heb nog nooit gekuist in mijn leven! Ik heb hem niet vermoord", schreeuwde hij uit.


De moeder van Stefaan hoopte de waarheid te horen gisteren, "Adriana heeft nog haar kinderen, ik niet", zei ze. "Van moeder tot moeder, vertel me wat is er gebeurd?" Waarop K. antwoordde, "Dit is de waarheid, soms is het gewoon moeilijk te geloven. Ik vind het erg dat u uw zoon kwijt bent, maar ik heb er niks mee te maken." Uitspraak op 16 november. (DJG)