Meer dan 50 Rekkemnaren zetten hun eis voor geldautomaat kracht bij tijdens bijeenkomst: “Dit gaat over de leefbaarheid van ons dorp”

Bewoners willen bankautomaat.
Henk Deleu Bewoners willen bankautomaat.
De oproep van Bea Loosvelt om zaterdag samen te troepen voor het dorpshuis heeft gehoor gekregen. Meer dan 50 bezorgde inwoners tekenden present om hun eis voor een geldautomaat in de dorpskern kracht bij te zetten. Burgemeester Eddy Lust werkt aan een oplossing.

“Dit item leeft enorm bij onze bewoners”, begon Bea haar speech voor de verzamelde mensen in het dorpshuis. “We zijn jullie dankbaar dat jullie de moeite namen om op een zaterdagmiddag tot hier te komen en dat betekent dat we er allemaal van overtuigd zijn dat een geldautomaat in de dorpskern een must is. Het kan toch niet zijn dat de handelaars in het centrum tegenwoordig als bank moeten optreden? Onze petitie loopt goed. Online zetten al zo’n 250 mensen hun handtekening en ook de papieren versie die bij verschillende handelaars te vinden is, werd al massaal ondertekend. Het gaat hier over de leefbaarheid van ons dorp. We bundelen de handtekeningen begin februari en overhandigen ze dan aan het stadsbestuur. Daarvoor werd al een verzoekschrift ingediend.”

“Abnormaal”

De aanwezige burgemeester Eddy Lust (Open Vld) gaat daar zeker op in. “Ik sta 100 procent achter dit initiatief”, stelde hij de Rekkemnaren gerust. “We aanvaarden deze petitie vanuit het stadsbestuur en we zullen die ook ondertekenen. Ik zal persoonlijk polsen bij de bankinstellingen in welke mate het nog mogelijk is een bankautomaat te plaatsen in de dorpskern. Als dat niets oplevert, dan steek ik mijn licht op bij Banksys. Al weet ik niet of zij ons kunnen helpen bij deze problematiek. Ik stel wel vast dat bepaalde ziekenhuizen en bepaalde evenementen over één of zelfs meerdere geldautomaten beschikken. In een dorp als Rekkem zou dat dan toch ook moeten kunnen? In Lissewege kampen ze met dezelfde miserie. Het stoort mij enorm dat mensen bijna moeten bedelen om aan hun eigen geld te geraken. Dat vind ik abnormaal”, aldus de burgervader, die woord hield en na zijn toespraak meteen de petitie ondertekende.

Heidi Claerhout vat het probleem kort samen op een A4'tje dat ze omhoog houdt.  ‘Geld afhalen in eigen dorp is een basisrecht’. “Het ontbreken van een geldautomaat is een probleem voor zowel jongeren als ouderen”, reageert ze. “Bovendien is het ook schadelijk voor het milieu, want de inwoners van Rekkem moeten tegenwoordig een paar kilometer verder rijden om nog geld af te halen. Ik kan alleen maar hopen dat er zo snel mogelijk een oplossing volgt”.

Geert Vanneste is de bezieler van de petitie
Maxime Petit Geert Vanneste is de bezieler van de petitie
Burgemeester Eddy Lust tekende de petitie ook
Maxime Petit Burgemeester Eddy Lust tekende de petitie ookReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.