Jeugdraad, de vuilbak? Oeps, pijnlijk foutje

De drukker van de folder ging volgens N-VA pijnlijk de mist in.
Xavier Coppens De drukker van de folder ging volgens N-VA pijnlijk de mist in.

De jeugdraad van Menen verslikte zich even toen een N-VA-folder de jongeren in jeugdbewegingen vergeleek met een vuilbak. Prompt werd het ongenoegen geuit via Facebook.


"Degelijke folders doen ons wenkbrauwen fronsen, N-VA Menen. Waarom dit symbool bij de jeugdbewegingen? Is dit een misverstand of bewust gekozen?" Het bericht sluit af met #jeugdisgeenafval. Bij de post staat een foto waarbij duidelijk te zien is dat de jeugd vergeleken wordt met een vuilnisbak. Er komt meteen reactie van N-VA en een uur later is het bericht alweer verdwenen. Maar de folder met de vergelijking tussen de jeugd en een vuilbak belandde wel in duizenden brievenbussen.


"Het gaat om een pijnlijke fout bij de drukker", geeft Griet Vanryckegem toe, N-VA-schepen van jeugd. "Geen enkele partij zou het in haar hoofd halen om de jeugd te vergelijken met een vuilbak. We zijn trots op de jeugd." Thomas Acke wil namens de jeugdraad reageren. "De verbazing was groot bij ons. Vreemd dat zoiets kan gebeuren. We wilden geen statement maken, maar eerder lachen met hun fout. Aangezien we meteen reactie kregen van N-VA, besliste de jeugdraad om de reactie snel weer te verwijderen." (XCR/MPM)