Jamie-Lee (16) speelt hoofdrol in Ketnet-reeks

Jamie-Lee heeft haar eerste hoofdrol vast.
Foto XCR Jamie-Lee heeft haar eerste hoofdrol vast.
Jamie-Lee Six (16) uit Menen volgde geen toneelopleiding, maar heeft toch een hoofdrol in de nieuwe jongerenreeks De Vijver (D5R) van Ketnet. Die kan je vanaf 15 september bekijken.

Jamie-Lee dankt dat aan haar ouders. Fabienne Vangheluwe en Eddy Six uit Menen hebben al vaak gesolliciteerd voor een figurantenrol. "Dat ging van reclamespots tot bedrijfsfilms en gastrolletjes bij Wittekerke", weet Fabienne. "Mijn dochter kreeg zo een eerste fotoshoot toen ze amper vier jaar was. Samen met haar papa mocht ze figureren tijdens een spotje voor vaderdag." Zo werd Jamie-Lee opgenomen in het acteerbestand.


"Het begon met een klein rolletje in de novelle Ella op VTM dat mij erg lag", benadrukt Jamie-Lie. "Toen kwamen de moeilijke jaren. Als 13, 14 of 15 jarige was ik te jong om een volwassene te spelen en te oud om als kind een scene in te blikken."

Audities

Begin dit jaar zag Fabienne een oproep voor een nieuwe reeks op Ketnet. "Ketnet zocht 16-jarigen voor de nieuwe jongerenreeks D5R, voluit De Vijver. Ik nam deel aan de audities met 300 jongeren en werd een van de vijf geselecteerden."


"Het leuke aan 'De Vijver' is dat er moet geïmproviseerd worden. In de reeks heet ik Amber. Ik verhuis na de scheiding van mijn ouders samen met mijn mama naar Vilvoorde. Daar treur ik om het gemis van mijn hond die bij mijn papa blijft in Rekkem. Op school raak ik bevriend met vier leeftijdsgenoten."


Jamie-Lee is blij. Toch blijft ze met de voetjes op de grond. "Een televisiecarrière zou wel tof zijn, maar ik besef dat de kans erg klein is."


Ze volgt sociale en technische wetenschappen aan Spes Nostra in Heule. De Ketnet-reeks De Vijver loopt vijf weken lang op televisie vanaf 15 september van maandag tot en met donderdag om 18.30 uur op Ketnet. (XCR)