In drie uur tijd 120 kilo marsepein verkocht voor oud-leider met kanker: “Benjamin heeft ons vanop zijn ziekbed bedankt”

Scouts overtreffen zichzelf tijdens steunactie

De scouts zijn bijzonder trots op de goede verkoop en de welwillendheid van de inwoners van Lauwe.

Foto Henk Deleu
Henk Deleu De scouts zijn bijzonder trots op de goede verkoop en de welwillendheid van de inwoners van Lauwe. Foto Henk Deleu
Nooit eerder verkochten de scouts van Lauwe zoveel marsepein als zaterdagmiddag. De inwoners van Lauwe waren bijzonder gul omdat ze wisten dat de helft van de winst naar de zieke oud-leider Benjamin Deltour gaat. De 26-jarige Benjamin lijdt al anderhalf jaar aan lymfeklierkanker.

Zestig leden van de scouts trotseerden het gure herfstweer om 120 kilogram marsepein te verkopen. Amper drie uur later was de hele voorraad verkocht. “We hebben nog extra marsepein gekocht en wie op voorhand een bestelling had geplaatst, zal later de marsepein krijgen”, zegt Jaron Dewitte van de scouts. “De reacties waren ronduit lovend. Mensen gaven ons soms gewoon extra geld omdat ze onze actie zo waardeerden. Ook Benjamin zelf heeft ons vanop zijn ziekbed oprecht bedankt. Op Facebook kregen we nooit eerder zoveel mooie commentaren. Het is nog even afwachten hoeveel geld we kunnen schenken aan de crowdfunding voor Benjamin, maar ik vermoed dat het minstens 500 euro zal zijn.” 

Benjamin is een oud-leider van de scouts en werd anderhalf jaar geleden getroffen door lymfeklierkanker. Dankzij stamceltransplantatie stelt Benjamin het goed, maar door de bijwerkingen van de alternatieve medicatie is hij verzwakt. En omdat die medicatie niet terugbetaald wordt, is er in Lauwe massale steun op gang gekomen in de vorm van een crowdfunding die ondertussen meer dan 6.000 euro heeft opgebracht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.