Gele hesjes blokkeren E17 twee uur lang

De gele hesjes houden het verkeer op de E17 tegen.
AHK De gele hesjes houden het verkeer op de E17 tegen.
Een honderdtal Franse gele hesjes heeft zaterdagvoormiddag vanaf 10 uur de E17 aan de grensovergang in Rekkem in beide richtingen geblokkeerd. De actievoerders hielden al het verkeer tegen en staken houten palletten in brand. 

“De actievoerders lieten slechts druppelsgewijs vrachtwagens en auto’s door”, vertelt Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. “Samen de federale wegpolitie kozen we er in eerste instantie voor om een gedoogbeleid te voeren en ter plaatse een oogje in het zeil te houden.” De bestuurders die werd doorgelaten, leken geen problemen te hebben met de actie. Op het moment dat ze door mochten, steunden velen onder hen de gele hesjes door luid te claxonneren. Rond 11.30 uur besloot de Franse politie om in te grijpen en de boel op te ruimen. “Ook dat verliep zonder grote problemen en ze gaven niet de indruk om later terug te keren.” Rond 12 uur was de E17 opnieuw volledig open voor het verkeer. Eerder zaterdag werd ook al een blokkade opgeworpen op de E40 tussen Adinkerke en Ghyvelde. 

Actie van de gele hesjes op de E17.
AHK Actie van de gele hesjes op de E17.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.