Brouwerij Eutropius opent in september

In deze loods langs de Hogeweg opent in september de nieuwe brouwerij van Wouter Vermeersch en Barbara Pratz.
Foto Coppens In deze loods langs de Hogeweg opent in september de nieuwe brouwerij van Wouter Vermeersch en Barbara Pratz.
Wouter Vermeersch brouwt in juni zijn eerste biertje in de gloednieuwe brouwerij in Menen. Vandaag brouwt hij 51 bieren voor derden, maar hij wil dat aantal verviervoudigen tegen eind volgend jaar.

De nieuwe brouwerij Eutropius verhuist van Heule naar een opslagplaats van Decospan in de Hogeweg. Met de verhuizing gaat een investering van liefst 600.000 euro gepaard.


Bier brouwen is vandaag nog een 'hobby' voor Wouter Vermeersch (28) en Barbara Pratz (30). In hun kleine brouwerij Eutropius brouwen ze 5 eigen biertjes en 51 bieren voor derden. Zowel Wouter als Barbara hebben vandaag nog een andere voltijdse job, maar dat kan volgens het koppel snel veranderen. "In onze nieuwe brouwerij van liefst 1.400 m² willen we binnen 2 jaar 10.000 liter per dag brouwen met 200 verschillende biertjes voor verenigingen enbedrijven", zegt Vermeersch. In de voormalige opslagplaats van Decospan worden de komende weken de brouwerij-installaties geplaatst. "Nieuw wordt een automatische afvullijn, zodat het plaatsen van de etiketten eindelijk automatisch zal gebeuren." Binnen 2 maanden zal Wouter, die brouwer-ingenieur van opleiding is, zijn eerste biertje brouwen in de nieuwe brouwerij.


"Daarna moeten we de smaken op punt zetten, maar na de zomer kunnen we onze brouwerij openen." Er komt ook een winkel met degustatieruimte in de brouwerij. (XCR)