Aanvullende straf voor 60-jarige man
die masturbeerde aan rusthuizen

De rechtbank van Kortrijk veroordeelde de stalkende vader.
Lieven Samyn De rechtbank van Kortrijk veroordeelde de stalkende vader.
Een 60-jarige man uit Doornik heeft een aanvullende celstraf van 13 maanden met uitstel gekregen omdat hij vorig jaar enkele keren ging masturberen aan rusthuizen. Bejaarde dames schrokken zich toen een hoedje toen ze vanuit het rusthuis naar buiten keken en plots een naakte man zagen.

F. D. (60) uit Doornik trok vorig jaar naar verschillende rusthuizen in Wevelgem, Menen, en Kortrijk. In het zicht van de rusthuisbewoners ontkleedde hij zich en begon hij te masturberen. De 60-jarige Waal is geen onbekende voor het gerecht. F. D. werd twintig jaar geleden al eens geïnterneerd na de ontvoering en de aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. Sinds zijn reïntegratie in de maatschappij in 2013 wordt de man strikt opgevolgd, waarna hij een tijd lang geen misdrijven meer pleegde. In mei vorig jaar werd hij in de rechtbank van Doornik ook al veroordeeld voor identiek dezelfde feiten. Daar kreeg hij een gevangenisstraf met uitstel, onder strenge voorwaarden. Nu legde de rechter in Kortrijk de man nog eens 13 maanden extra gevangenisstraf op met uitstel, maar moet hij de voorwaarden die hem al eerder werden opgelegd wel correct naleven. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.