"We dromen van eigen liveband"

MUZIKALE FAMILIE MAAKT DEBUUT OP 50STE WIELTJESFEESTEN

De muzikale familie met Melissa aan de piano, Didier met gitaar en achteraan de zusjes Carina (links) en Julie.
Foto Xavier Coppens De muzikale familie met Melissa aan de piano, Didier met gitaar en achteraan de zusjes Carina (links) en Julie.
Krijgt Menen na de familie Lepoutre met de familie Vanmaelsaeke een tweede familie Von Trapp? Het ziet er sterk naar uit, want na hun nakende debuut op de Wieltjesfeesten willen de drie zussen en vader Didier samen met nog twee familieleden de liveband Melody 6 oprichten. Zaterdag krijg je alvast een voorsmaakje van hun zangtalent.

35 jaar geleden zong vader Didier Vanmaelsaeke (55) mee in het groepje Commando Christ, samen met de broers en zussen. De oudste dochter Melissa (29) won de verkiezing van de stadsambassadrice in 2008 na een prachtig en eigen zangnummer. Vandaag is ze samen met de twee zussen Julie (25) en Carina (21) en papa Didier klaar om voor het grote publiek te spelen. Het wordt een van de verrassingen op de 50ste Wieltjesfeesten op zaterdag 2 september.

Duwtje nodig

"We zingen wel eens op een huwelijksfeest of voor vzw Samen Onderweg, de gemeenschap van evangelische christenen waar wij deel van uitmaken", bekent Melissa. "Maar we hadden dat duwtje nodig om voor het grote publiek te spelen. We hebben elk ons eigen leven, hebben nog verschillende hobby's en dan is het niet evident om een zangcarrière uit te bouwen."

Melody 6

Met de 50ste verjaardag van de Wieltjesfeesten vroeg de stad Menen of de zingende familie niet samen wou optreden.


"En dus kregen we een duwtje en zaterdag zullen we er staan", lacht Melissa. De drie zussen en vader Vanmaelsaeke treden op als Melody 4. "Nu hadden we weinig tijd om ons voor te bereiden, maar als broer Alex (28) met drum en mijn man James Vynck (30) erbij komt, richten we onze eigen liveband Melody 6 op, maar dat zal pas voor na de Wieltjesfeesten zijn. Komende zaterdag brengen we een mix van Il Divo, ons groot voorbeeld. Een mix van stemmen en een mengeling van moderne en klassieke liederen. Denk maar aan het duo Andrea Bocelli en Céline Dion. En we brengen ook enkele liederen van Dinsey, goed voor acht liedjes in totaal."

Nerveus

Sinds augustus komen de drie zussen en vader wekelijks samen om te repeteren. Dirk is tenor, Carina alt, Melissa lyrische sopraan en Julie mezzosopraan. "Gitaar of piano komt er deze keer niet aan te pas, maar we zijn wel wat nerveus, want we weten niet hoe onze stemmen zullen klinken", geeft Julie toe. "Erg veel professioneel materiaal zal er immers niet om handen zijn."


Melody 4 zingt om 14 uur aan Casa Mundo in de Ieperstraat en om 16 uur aan het Friethuis in de Bruggestraat.