Jarenlange vechtscheiding in Melle bereikt dieptepunt: zelfs gekibbel voor de correctionele rechtbank

Archief: rechtbank Gent.
Gianni Barbieux Archief: rechtbank Gent.
Een man heeft zijn ex voor de correctionele rechtbank gesleept naar aanleiding van een jarenlange vechtscheiding in Melle. Zelfs voor de strafrechter hield het gekibbel maandagvoormiddag niet op.

“Ik denk niet dat ik ooit al zo’n tenlastelegging beoordeeld heb”, zei rechter Anthony Van Mol deze ochtend met enig cynisme. Normaal velt hij vonnissen over diefstallen, vechtpartijen of drugsmisdrijven, maar vandaag stond er een uit de hand gelopen vechtscheiding op de rol. Hoogst uitzonderlijk.

De twist draait rond vermeende domiciliefraude. De man beschuldigt  zijn ex ervan dat ze niet meer verblijft in de gezinswoning in Melle, waar de twee in betere tijden samenwoonden. Ze zou bij haar nieuwe echtgenoot in Oosterzele verblijven. De man wil dat bewezen zien, want hij wil ervoor zorgen dat de woning in Melle verkocht wordt en de geldsom verdeeld. Het parket vraagt een principiële boete.

Gekibbel

De vrouw verwijt haar ex jarenlange pesterijen - ze moest zelf antidepressiva slikken om overeind te blijven. Tijdens de behandeling van de zaak kwam het opnieuw tot gekibbel, ook tussen de advocaten van beide partijen. Tot rechter Van Mol kordaat ingreep. “Ik heb hier nog wel belangrijke beslissingen te nemen. Vecht dit ergens anders uit. Ik zal oordelen over de periode in kwestie, en verder niet.” 

Het grote slachtoffer van de ruzies lijkt het kind van de twee kemphanen te zijn. Hij was negen toen de man de woonst in Melle verliet, en ziet nu op zestienjarige leeftijd dat zijn ouders zelfs voor de strafrechter geen vrede kunnen sluiten.

Het vonnis valt over drie weken.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Willems

  Het zijn soms de rechters die al een mening hebben voor u binnenkomt in de rechtzaal. Ze volgen meestal de eisen van de moeder zonder het belang van het kind in acht te nemen. En nadien de schuld bij de ouders of voornamelijk bij de vader te leggen is maar al te gemakkelijk. De rechters vergeten dat indien zij een beslissing genomen hebben hierdoor mee verantwoordelijk zijn.

 • Wim Willems

  Tot

 • Urban Vyaas

  Hertrouwd en een andere woonst? Waarom dan nog dat krampachtig vasthouden aan die "gezinswoning"?

 • Ingrid Charlier

  Wordt als kind maar geboren in een gezin met zo'n ouders.

 • Gerreke Van Bovendaele

  Als één van beide partijen niet tot een compromis bereid is, is de andere partij de klos. Ofwel geef je dan over de hele lijn toe en ben je gepluimd. Ofwel ga je naar de rechtbank en ben je ook gepluimd door advocatenkosten en lange procedures.