Essen Scheldeweg niet in de baan voor nieuw fietspad

De bomenrij in de Scheldeweg is ziek en veroorzaakt schade aan het drainagesysteem van de landbouwgrond ernaast. De gemeente wil ze kappen.
Didier Verbaere De bomenrij in de Scheldeweg is ziek en veroorzaakt schade aan het drainagesysteem van de landbouwgrond ernaast. De gemeente wil ze kappen.
De 30 essen die de gemeente Melle wil rooien op de Scheldeweg staan niet in de weg voor de aanleg van een fietspad. Dat zegt gemeenteraadslid Lieven Volckaert (Open Vld) en hij verwijst naar plannen uit 2010. 
Plannen voor de aanleg van een fietspad tonen dat het pad achter de bomenrij komt. Er moet dus geen enkele boom gerooid worden hiervoor.
RV Plannen voor de aanleg van een fietspad tonen dat het pad achter de bomenrij komt. Er moet dus geen enkele boom gerooid worden hiervoor.

De gemeente voert een openbaar onderzoek uit om de bomen te rooien. Volgens het bestuur zijn ze aangetast door een schimmel en ze veroorzaken schade aan het drainagenetwerk van de aanpalende landbouwgrond. Gemeenteraadslid Lieven Volckaert (Open Vld) noemt het drogredenen om de boer zo extra grond te schenken. 

“De bewering van het schepencollege dat de bomen ook in de weg staan voor de aanleg van een nieuw fietspad op de Scheldeweg, houdt geen steek. In plannen van 2010 ligt het fietspad mooi naast de bomenrij en moet er dus geen enkele boom gerooid worden. Integendeel. De bomen vormen een buffer tussen fietsers en verkeer”, stelt Volckaert. De bevoegde schepen Dirk Gistelinck vindt het weghalen van de bomen juist een pluspunt voor een betere zichtbaarheid van de fietsers. 

Raadslid Volckaert diende reeds klacht in tegen de mogelijke kap en zet het punt op de gemeenteraadsagenda van  maandag 17 december. Ook Groen diende klacht in en er loopt een onlinepetitie tegen het verdwijnen van de bomenrij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.