Tekstschrijfster Mary Boduin (75) haalt herinneringen op aan Ann Christy

Tekstschrijfster Mary Boduin voor het Cultuurhuis in Meise.
Lukas Tekstschrijfster Mary Boduin voor het Cultuurhuis in Meise.
Mary Boduin (75), de vaste tekstschrijfster van Ann Christy, stapt opnieuw het podium op om unieke verhalen te vertellen over haar band met Vlaanderens meest geliefde zangeres. Zaterdag vindt de première plaats in GC De Muze in Meise, waar Ann Christy jarenlang woonde.

Wat hebben Ann Christy, Louis & Günther Neefs, Liliane Saint-Pierre en Jo Vally met elkaar gemeen? Hits die uit de pen van tekstschrijfster en actrice Mary Boduin uit Asse gerold zijn. In het geval van Ann Christy gaat dat onder meer om 'Dag vreemde man' en 'Gelukkig zijn'. Ze speelde ook tien jaar bij de KVS in Brussel, verscheen aan de zijde van Louis de Funès op het witte doek en was twee jaar artistiek directeur in het Mudra van Maurice Béjart.


Nu Mary 75 jaar geworden is, stapt ze opnieuw het podium op met de productie 'Dat heet dan Gelukkig Zijn', waarbij ze op innemende manier bladert in wat ze 'haar mooie dagboek' noemt. "Ik heb een boekje geschreven vol unieke verhalen, anekdotes en herinneringen aan Ann", vertelt Mary. "Maar ik ga die niet zomaar voorlezen. Ik ben actrice van opleiding, dus ik zal een en ander wel op een levendige manier brengen. (lacht) We gaan het niet uitgebreid hebben over haar ziekte (Ann Christy overleed aan kanker, red.), maar die zal wel ter sprake komen."


Vzw Kanjers van Vrouwen, een vzw die zich inzet voor slachtoffers van kanker, zal prominent aanwezig zijn met een stand. Meer informatie op www.demuzevanmeise.be. (DBS)