Sluikstorters dumpen slachtafval in gracht

Voor de zoveelste keer dumpten sluikstorters hun afval in de Kerkhofstraat.
Baert Marc Voor de zoveelste keer dumpten sluikstorters hun afval in de Kerkhofstraat.
In de gracht in de Kerkhofstraat in Meise hebben sluikstorters de voorbije dagen onder meer slachtafval en allerlei keukengerief gedropt. De plek is al jaren een hotspot voor sluikstorters.

Volgens zwerfvuilcoach Luc Larivière gaat het om vier verschillende sluikstorten op korte afstand. “Bij twee ervan kwamen de daders uit Brussel, want het afval stak in de witte afvalzakken van de hoofdstad”, klinkt het. “Bij het openen van de zakken trof ik onder meer slachtafval aan. In één van de zakken zat een nagenoeg volledig schaap. Enkele andere zakken staken dan weer vol met keukengerief zoals messen, vorken, borden en vervallen blikjes frisdrank.”

Wie het afval in de gracht dropte, is niet duidelijk. In de zakken trof de zwerfvuilcoach immers geen adresgegevens aan. Afvalintercommunale Incovo zal het sluikstort eerstdaags komen opruimen. “De plek is al jaren in trek bij sluikstorters”, aldus nog Luc Larivière. “Het voorbije jaar waren er wat minder problemen, maar de laatste tijd is het opnieuw vaak prijs.”

In de zakken werd onder meer slachtafval aangetroffen.
Baert Marc In de zakken werd onder meer slachtafval aangetroffen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.