Leerlingen De Zonnebloem leggen verkiezingskandidaten op de rooster

De verkiezingskandidaten van de verschillende partijen mochten het vandaag aan de leerlingen komen uitleggen.
Lukas De verkiezingskandidaten van de verschillende partijen mochten het vandaag aan de leerlingen komen uitleggen.
Twee dagen voor het echte werk sloeg de verkiezingskoorts al toe in GO! basisschool De Zonnebloem. 

Alle klassen werkten er de hele week rond de verkiezingen. Zo werd bij de kleuters dagelijks een dier voorgesteld en op het einde van de week kozen ze hun lievelingsdier. In de tweede en derde graad werden zelfs heuse partijen opgericht met bijhorende naam, slogan én programma. Op het grote slotmoment werden vrijdag eerst enkele echte kandidaten uit de gemeente geïnterviewd. Van elke partij uit de gemeente was één iemand afgevaardigd. 

Zelfgemaakte stemhokjes

De kandidaten van CD&V, N-VA, Samen Anders, Pro, LEEF en LB+ kregen de meest uiteenlopende vragen voorgeschoteld. “Meteen ook de leukste en mooiste activiteit van de voorbije campagne”, liet een van hen optekenen.  ‘s Namiddags mochten alle kinderen nog stemmen in zelfgemaakte stemhokjes. De winnaars mogen nadien met directeur Dirk Piessens samen zitten om de punten te bespreken en zo zaken op school te verbeteren naar de ideeën van de ‘partij’. Het werd dus best een belangrijke verkiezingsstrijd in De Zonnebloem.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.