Honderden gezinnen zonder water

Lek in hoofdwaterleiding zorgt voor problemen

In de Plasstraat in Meise is maandagmiddag een ernstig lek in de hoofdwaterleiding ontstaan. Het water gutste er over de straat. Werklui van De Watergroep kwamen ter plaatse om het lek te dichten. Enkele honderden gezinnen, vooral dan in Wolvertem maar ook in Grimbergen, zaten daardoor zonder water. 

“We verwachten dat het probleem in de vooravond opgelost zal zijn”, zegt schepen Paul Van Doorslaer (Leef). “Wat de oorzaak van het lek is, is onduidelijk. Er heeft zich wel een wegverzakking voorgedaan door de onderspoeling.” Volgens Van Doorslaer zijn er geen woningen bedreigd door het lek. De Plasstraat  werd afgesloten voor het verkeer en omgeleid langs de Vilvoordsesteenweg en de Ossegemstraat. “De straat blijft afgesloten tot dinsdagavond. Dinsdag zal er eerst geasfalteerd worden en ‘s avonds gaat de straat weer open”, aldus nog Van Doorslaer.

Volgens Kathleen De Schepper van De Watergroep gaat het om een breuk op de overgang tussen de ‘s Heerenweg en de Plasstraat. “Onze mensen zijn ter plaatse. Door de breuk zijn er vooral problemen in de hoger gelegen gedeelten van Meise, dus vooral Wolvertem. Daar kunnen mensen te kampen hebben met verminderde druk of helemaal zonder water zitten. Het gaat toch om een paar honderd woningen. Tussen 18 uur en 18.30 uur vanavond verwachten we dat de watertoevoer genormaliseerd is.” Ook in het centrum van Grimbergen zijn er intussen als gevolg van het lek problemen met de watertoevoer. 

Werklui van De Watergroep zijn het waterlek momenteel aan het dichten.
Lukas Werklui van De Watergroep zijn het waterlek momenteel aan het dichten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.