Eerste 45 woningen van sociaal woonproject op komst

De inplanting van de eerste 45 nieuwe sociale woningen in Tussenveld.
rv De inplanting van de eerste 45 nieuwe sociale woningen in Tussenveld.
In Sint-Brixius-Rode komt op termijn een grote sociale woonwijk, goed voor 298 woningen. De eerste fase in het Tussenveld bestaat voorlopig wel nog maar uit 45 woongelegenheden en nieuwe wegenis. Het gaat om een project van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting.

“De 298 woonentiteiten worden gerealiseerd over meerdere jaren”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Roel Anciaux (Samen Anders). “De lay-out van de volledige uitbreiding is wel reeds klaar en goedgekeurd.”

Meise moet volgens het Grond- en Pandendecreet 105 sociale woningen realiseren tegen 2025, zo niet dreigt een financiële sanctie. Deze eerste 45 sociale woningen zouden tegen 2020 en 2021 kunnen gerealiseerd worden.

Infovergadering

Buurtbewoners kunnen terecht op een infovergadering over het project op dinsdag 22 januari om 19 uur in het administratief centrum. De twee ontwerpers zullen een korte uitleg geven over hun project en nadien zal er een mogelijkheid zijn om vragen te stellen en suggesties te delen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.