Werkzoekenden rijden met elektrische huurfiets naar sollicitatiegesprek

Els Cools (ACV Kempen en Alleman Mobiel) en Jan Melis, schepen in Meerhout voor onder meer Tewerkstelling.
Foto Jean Eykmans Els Cools (ACV Kempen en Alleman Mobiel) en Jan Melis, schepen in Meerhout voor onder meer Tewerkstelling.
Werkzoekenden zonder eigen vervoermiddel kunnen voor 2 euro per dag een elektrische fiets huren bij het Fosterfiets-project.

Niet alleen werkzoekenden kunnen elektrisch gaan fietsen, ook sociaal zwakkeren die al een job hebben, mogen van de dienst gebruik maken. "Het project kwam tot stand via de werkgroep Alleman Mobiel. Tal van werkzoekenden gaven aan zonder eigen vervoer niet op bedrijventerreinen te geraken omdat er bijna geen openbaar vervoer naartoe rijdt. En zeker niet voor 6 uur 's morgens of na 22 uur 's avonds. Als betaalbaar alternatief kwamen de fosterfietsen uit de bus", zegt Els Cools van Alleman Mobiel. Zij heeft als meter van het project samen met peter Jan Melis, schepen in Meerhout, de eerste fietsen ingereden.


Het Fosterfiets-project beschikt over zes fietsen, gelijk verdeeld over Geel, Meerhout en Laakdal. Bedrijven of instanties die dit project willen steunen kunnen fietsen aankopen en schenken.


Het onderhoud en de logistieke ondersteuning zijn in handen van vzw De Sprong, een vzw voor sociale tewerkstelling.


Voor meer info: dienst Werk in Geel (014/56.67.40), Sociale dienst Laakdal (013/67.90.00) en Sociale dienst Meerhout (014/36.90.20)


De besturen en OCMW's van Geel, Meerhout en Laakdal, de provincie Antwerpen, PWA Geel en Meerhout, de christelijke werknemersbeweging ACW en Vormingplus Kempen en Alleman Mobiel sloegen de handen in mekaar voor het project. (EJM)