Graven en erepark oud-strijders opgewaardeerd

Een hoogtepunt in het programma van de 11 november-herdenking is de openstelling van het volledig gerenoveerde erepark van de gesneuvelde Meerhoutenaren tijdens de twee wereldoorlogen. “ Het erepark op het kerkhof aan de Sint-Trudokerk onderging een hele transformatie. De beschadigde herdenkingsplaten en Belgische vlaggetjes werden vervangen, kapotte kruisen werden hersteld. Niet alleen de graven van de oud-strijders uit de Eerste Wereldoorlog kregen een onderhoudsbeurt, ook deze van de Tweede Wereldoorlog werden opgeknapt. De horizontale constructies van de graven werden verwijderd, er werd een betonnen sokkel gegoten en de ruggen van de zerken werden er bovenop geplaatst. Met daartussen grasmatten werd een groene zone gecreëerd. Op het erepark werd een Silent Soldier, een levensgrote afbeelding van een soldaat, geplaatst die James Harris uit Smallfield in Groot-Brittanië aan de gemeente schonk”, aldus schepen Jan Melis (CD).

Roger Smeyers (voorzitter Vaderlands Vredelievend Meerhout) en Jan Melis (schepen) op het vernieuwd erepark voor Meerhoutse gesneuvelden.
Vanderveken Roger Smeyers (voorzitter Vaderlands Vredelievend Meerhout) en Jan Melis (schepen) op het vernieuwd erepark voor Meerhoutse gesneuvelden.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank De Winter

    Proficiat Meerhoutenaren, dit geeft tenminste blijk van waardering tegenover al deze (- meestal jonge) mannen die hun leven hebben gegeven voor hun land. Hopelijk is dit een aanzet voor vele andere gemeenten, zoals Wetteren(Kwatrecht), waar mijn grootvader, gesneuveld 23/05/1940, begraven ligt maar waar het onderhoud van de zerksteen alles behalve is, met veel moeite kan je zijn naam nog lezen. Nochtans liet hij zijn zwangere echtgenote én een dochtertje van 3 (mijn moeder), achter, waarvoor ?