Vrijwilligers schrijven kaartjes aan eenzame Mechelaars

Chris Van Cauwenberghe
WVK Chris Van Cauwenberghe
In een ‘woonkamer’ op de Mechelse Botermarkt heeft De VoorZorg woensdag voorbijgangers getrakteerd op een kop warme chocolademelk en nodigt het ziekenfonds hen uit om een kaartje te schrijven voor mensen die eenzaam zijn. 

Chris Van Cauwenberghe deed het met plezier. “Met de kaartjes geven we een warme boodschap aan mensen die het minder makkelijk hebben dan wij”, zegt ze. De kaartjes worden bedeeld via thuiszorg. Volgens De VoorZorg betekenen ze veel voor de ontvangers, net als vrijwilligerswerk. 

De kaartjes zijn niet alleen een mooie wens, maar ook een oproep. “Iedereen kan vrijwilligerswerk doen. Vele onderzoeken tonen aan dat vrijwilligers gezonder en gelukkiger zijn. Het kan een manier zijn voor mensen die eenzaam zijn om zich nuttig te maken en het gevoel hebben dat ze erbij horen. In de provincie Antwerpen tellen we er zelf 2.500, maar we zijn nog steeds op zoek”, zegt Eva Godfroid van De VoorZorg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.