VIDEO. Twee politiewagens in brand gestoken in Mechelen

In Mechelen-Zuid zijn dinsdagavond opnieuw auto’s uitgebrand. Het gaat om bestelwagens van de Lokale Politie Brussel. De politie gaat opnieuw uit van brandstichting.

Hulpdiensten moesten uitrukken naar de Mercedesgarage langs de Brusselsesteenweg. Op de parking stonden twee voertuigen in lichterlaaie. Het ging om bestelwagens van de lokale politiezone Brussel. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.

De brand ging gepaard met enkele ontploffingen. De voertuigen brandden volledig uit. Naar verluidt stonden er op de parking zes voertuigen van de politie. Een derde wagen raakte beschadigd.

Bij aankomst van de brandweer stonden de wagens stonden in lichterlaaie. Ze brandden allebei volledig uit.
Jonasz Nunes Bij aankomst van de brandweer stonden de wagens stonden in lichterlaaie. Ze brandden allebei volledig uit.
Uitgebrande politievoertuigen op de parking van de Mercedesgarage aan de Brusselsesteenweg.
David Legreve Uitgebrande politievoertuigen op de parking van de Mercedesgarage aan de Brusselsesteenweg.

Gat in haag

De politie van Mechelen-Willebroek is nu een onderzoek opgestart en gaat uit van kwaad opzet. Onder meer omdat de voertuigen op een afgesloten parking staan. Om tot bij de auto’s te geraken werd er een gat in een haag langs de Abeelstraat gemaakt. 

Het parket werd ingelicht en stuurde in de loop van de woensdag een branddeskundige en het labo ter plaatse sturen voor verder onderzoek. “Uit de eerste vaststellingen is gebleken dat de branden zijn aangestoken”, bevestigt Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. Of er een link is met eerdere autobranden in de buurt is nog niet bekend maar maakt wel deel uit van verder onderzoek. “Alle branden worden afzonderlijk onderzocht”, aldus Claessens nog. 

Derde verdachte brand

Afgelopen weekend brandden ook al twee voertuigen uit. Eerst brandde in de nacht van zaterdag op zondag een bestelwagen van Fluvius volledig uit. Er werd toen eerst een autoruit ingeslagen, een jerrycan met benzine uitgegoten en vervolgens in brand gestoken. Een nacht later moesten de hulpdiensten opnieuw uitrukken naar Mechelen-Zuid. Op een parking in de Abeelstraat werd toen een lichte vrachtwagen van de stad Mechelen in brand gestoken. Een bestelwagen van Fluvius deelde toen ook al mee in de klappen.

In de nacht van zaterdag op zondag brandde een bestelwagen van Fluvius in verdachte omstandigheden uit.
Buurtbewoonster Femke In de nacht van zaterdag op zondag brandde een bestelwagen van Fluvius in verdachte omstandigheden uit.
Een nacht later brandde een lichte vrachtwagen van de stad Mechelen uit
Tim Van der Zeypen Een nacht later brandde een lichte vrachtwagen van de stad Mechelen uit

Vergeldingsacties

Om die branden te onderzoeken werd er door het gerecht al een onderzoeksrechter gevorderd voor brandstichting. De dader of daders zijn voorlopig nog spoorloos. Over het motief van de brandstichter of brandstichters is ook nog niets bekend. In de buurt wordt gedacht dat het mogelijk om vergeldingsacties gaat nadat de politie een 35-jarige man uit de buurt neerschoot nadat die zijn vrouw, enkele klanten van een supermarkt en een fietsster te lijf ging met een mes.

Het gerecht wilde hier liever geen uitspraken over doen. Bij de politie is er wel een verhoogde waakzaamheid. “Het onderzoek is nog lopende en hiervoor is het veel te vroeg”, besluit parketwoordvoerster Claessens. “Alle pistes liggen nog steeds open, alle hypotheses zijn mogelijk.” 

In de buurt hopen ze in ieder geval dat de daders snel gevat worden. De ongerustheid is groot. “Het is hier elke dag iets”, zuchten buurtbewoners. “We voelen ons niet meer veilig. Nu zijn het auto’s maar waar eindigt dit.”

Bij aankomst van de politie stonden de wagens stonden in lichterlaaie. Ze brandden allebei volledig uit.
Jonasz Nunes Bij aankomst van de politie stonden de wagens stonden in lichterlaaie. Ze brandden allebei volledig uit.17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Slachmuylders

  Awel Bart Somers veilige mooie stad een plezier om te leven nooit geen overlast gelijk in Antwerpen ?!!!! Droomt maar verder man samen met uwe Calvo !

 • Dikke Van Aarschot

  Kan niet Somers is de beste en heeft alles in de hand zelfs zijn schepenen

 • Mathieu Peeters

  En het was bij die blauwe toch zo een veilige stad. Nog wat meer optrekken met dat groen krapuul en er zal nog veel meer gebeuren. Blijkbaar heeft de beste burgemeester van de wereld toch niet zoeen goede reputatie, Mechelen is gewoon de meest krapuleuze en ongezelligste stad geworden waar blijkbaar de dialoog enkel en alleen ongunstige gevolgen heeft. Nog eens nog wat meer bij die groene onbekwamen krijpen , dan zieje wat je krijgt.

 • renee lissens

  En waar zijn de bewakings cameras,daarop kan men tog zien wie en met wat men over de straat loopt,maar ja hetr zal weer Pryvecie zijn zeker !!!!

 • Freddy Suls

  Mechelen komt toch wel erg veel negatief in het nieuws de laatste tijd. Toch geen hof van Eden? Stadschuld bijna verdriedubbeld enkel voor uiterlijke schijn?