Technisch probleem doet zwembad Nekkerpool gedeeltelijk leeglopen

Een van de drie zwembaden in het Mechelse zwembad Nekkerpool is vrijdag gedeeltelijk leeggelopen. Dat was het gevolg van een technisch defect aan een van de pompen. 
Een loodgieter kwam ter plaatse om de herstellingen uit te voeren.
Tim Van der Zeypen Een loodgieter kwam ter plaatse om de herstellingen uit te voeren.

“We hebben het probleem vastgesteld rond 15 uur vrijdagnamiddag”, vertelt Danny De Wit, directeur van recreatiedomein De Nekker. Alle drie zwembaden van de Nekkerpool worden gemonitord door computers. “Op een van die computers stelden we vast dat het waterpeil van ons recreatiebad aan het dalen was”, gaat De Wit verder. “Hierop zijn we meteen op zoek gegaan naar het probleem. Dat vonden de uiteindelijk vrij snel aan de pompen.” Het recreatiezwembad werd gesloten. Het competitiezwembad alsook het tweede zwembad konden open blijven. Het recreatiedomein stuurde een loodgieter ter plaatse. Die startte met de herstellingen. “We verwachten dat deze werken nog deze avond (vrijdagavond, red.) afgerond zijn. Morgen (zaterdag, red.) kunnen we opnieuw normaal opendoen”, besluit De Wit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.