Spaanse muzikant rookt joint en riskeert rijverbod

Rechtbank van Mechelen.
David Legreve Rechtbank van Mechelen.
Lucas G., een 28-jarige Spaanse muzikant die om het half jaar naar België komt, riskeert een rijverbod van zestig dagen en een boete die kan oplopen tot 2.000 euro. 

De twintiger werd begin februari 2016 veroordeeld door de politierechtbank in Mechelen. Hij was kort daarvoor achter het stuur betrapt met cannabis in zijn bloed. “Ik speel in een bandje en ik heb toen gewoon meegerookt met vrienden. Ze waren een jointje aan het roken”, zei de 28-jarige tegen de rechter. De man kreeg de bestraffing gedeeltelijk opgelegd met probatie-uitstel. Alleen volgde hij nooit de verplichte begeleiding om zijn drugsproblematiek aan te pakken en liet hij de justitieassistente niet weten dat hij opnieuw naar Spanje was getrokken. Het parket vorderde opnieuw de effectieve straf, de jongeman zelf vroeg mildheid. Op 17 december velt de rechter een oordeel. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nico Raes

    Laat mensen dat af en toe een jointje roken en verder niks doen toch met rust en ga eens meer aan achter de grote vissen en laat mensen medisch en recreatief toch gewoon hun wiet gebruiken