Sinterklaas officialiseert ontwikkeling Keerdok-Eandissite

Sinterklaas schenkt een maquette- overgoten met een laag chocolade - aan burgemeester Bart Somers en schepen van Stadsontwikkeling Greet Geypen.
David Legreve Sinterklaas schenkt een maquette- overgoten met een laag chocolade - aan burgemeester Bart Somers en schepen van Stadsontwikkeling Greet Geypen.
De stad Mechelen en de ontwikkelingsgroep Kairos/Mont-real hebben donderdag hun overeenkomst voor de ontwikkeling van de Keerdok-Eandissite geofficialiseerd. Sinterklaas trakteerde hen op een maquette met chocolade.

In oktober gunde de stad het project na een marktbevraging aan Kairos/Mont-real, donderdag werden de nodige documenten ook ondertekend. “Een belangrijk moment”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). “In vijftien jaar tijd komt er een nieuwe, duurzame stadswijk vlakbij het centrum.” Wim Straetmans feliciteerde de stad met haar visie. “Het gaat om vastgoed. Als je iets realiseert, dan moet dat goed zijn.” Eind 2019 start de ontwikkelingsgroep aan de N16 met de realisatie van een parkeergebouw met 537 plaatsen, een buurtwinkel en kantoren. In 2022 volgt de bouw van 54 appartementen op het Rode Kruisplein, met ook buurtwinkels, restaurants en cafés. Op termijn komen er in totaal 800 woningen. Voor de herlocalisatie van de baanwinkels wordt gewerkt aan de herbestemming van de lus.

Ben je ooit te groot om op de schoot van de Sint te gaan zitten? Burgemeester Bart Somers vindt van niet.
David Legreve Ben je ooit te groot om op de schoot van de Sint te gaan zitten? Burgemeester Bart Somers vindt van niet.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.