Racing speelt risicomatch tegen Lyra-Lierse Berlaar

Voetbalclub Racing Mechelen geeft zondagnamiddag Lyra-Lierse Berlaar partij. Het gaat om een zogenaamde risicomatch. Een combiregeling is van kracht en op de dag zelf zullen er geen tickets meer verkocht worden, wat ongebruikelijk is voor derde amateur.

“Voor elk evenement dat plaatsvindt op ons grondgebied wordt een risicoanalyse gemaakt. In dit geval kijken we naar wie de tegenstander is, wat de belangen zijn en of er eventuele voorgaande incidenten zijn”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

In januari kwam het in Lier op het einde van de wedstrijd tot een vechtpartij. De woordvoerder geeft geen details over de politie-inzet, noch over het aantal manschappen. “Doel van de maatregelen is ervoor te zorgen dat de wedstrijd voor iedereen een sportieve en aangename namiddag kan zijn.” Vanuit Lier worden zo’n 500 fans verwacht in het Oscar Vankesbeeckstadion. Lyra-Lierse Berlaar staat tweede in de stand, Racing Mechelen voorlaatste.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.