Onderzoek naar overleden baby afgerond: parket spreekt van ongelukkige val

David Legreve
Twee weken nadat een baby van acht maanden uit Mechelen overleed in het ziekenhuis is het gerechtelijk onderzoek al afgerond. Het parket concludeert, na het verhoren van de huisarts en ouders, dat het ging om een ongelukkige val.

Op 2 februari werd de baby binnengebracht in het ziekenhuis van Mechelen. Het kindje vertoonde ernstige verwondingen aan zijn hoofdje. Vanuit de spoeddienst in Mechelen werd de baby in allerijl overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Edegem. Daar zou het kindje later bezwijken aan de gevolgen van zijn verwondingen. Kort na het overlijden, startte het parket een gerechtelijk onderzoek op onder leiding van een onderzoeksrechter in Mechelen. “Naar onopzettelijke doding”, luidde het toen.

Speurders van de Federale Gerechtelijke Politie in Antwerpen verhoorden intussen de ouders, de huisarts en anderen. Daaruit bleek dat er geen verdachte omstandigheden in het spel zijn en het dus om een spijtig ongeluk gaat. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gustaaf carpels

    Mvr. Pass Je moet het art. eerst lezen als ze andere verwondingen zouden bemerkt hebben had men deze wel vermeld. het is erg genoeg voor de ouders alleen al het schuldgevoel Veel sterkte aan de familie

  • Shakira moessa

    Maak dat mee !

  • MYRTHE PASS

    Een kindje van 8 maanden mag niet meer leven, omdat een volwassene met het baby'tje een ongelukkige val maakt of niet lette op de veiligheid van de baby?!