Nog niet aangeworven, maar toch al opleiding

CENTRALE WERKPLAATS START OPVALLEND PROJECT VOOR NMBS-KANDIDATEN

Ismail Saoudi en Walid Hadi, twee enthousiaste NMBS-medewerkers in spe.
Foto Marc Aerts Ismail Saoudi en Walid Hadi, twee enthousiaste NMBS-medewerkers in spe.
Om toch maar aan voldoende technici te geraken, is de Centrale Werkplaats in Mechelen gestart met een opvallend project. Kandidaat-werknemers worden nog vóór hun aanwerving opgeleid voor een job als monteur of mecanicien. "Als we geen technici vinden, kunnen de treinen niet rijden", verklaart Christian Smets van HR Rail.

Gisteren voltooiden acht kandidaten een drie weken durende opleiding tot monteur of mecanicien. Allemaal of bijna allemaal kunnen ze vervolgens meteen aan de slag in het arsenaal, net zoals de zes voorgangers die in juli een gelijkaardig project doorliepen. HR Rail, de werkgever van het Belgisch spoorwegpersoneel, investeerde in elk van hen 5.000 euro nog voor ze ook effectief aan de slag gingen in de imposante Centrale Werkplaats. "We hebben dit jaar al bijna 130 aanwervingen gedaan, maar eenvoudig was dat niet. Geschoolde technische mensen zijn nog nauwelijks te vinden op de arbeidsmarkt, terwijl we het vertrek van de babyboomers moeten opvangen. We moeten dus creatief zijn, willen we ervoor zorgen dat de treinen blijven rijden", verklaart Smets het project.

Technische kennis pluspunt

De selectie van de kandidaten gebeurde door uitzendonderneming Manpower. "Als het talent niet bestaat, moet je het opleiden", zegt woordvoerder Marc Vandeleene. Technische kennis is een pluspunt, maar geen noodzaak. "Met gemotiveerde mensen, kan je veel doen." Daarom ging aan de selectie van de kandidaten ook een online module vooraf en werd gepeild naar de motivatie. De lessen vinden plaats in een mobiele opleidingsmodule van aanbieder van technische opleidingen Maseos. Dat midden in de Centrale Werkplaats, zodat de kandidaten voeling krijgen met het arsenaal en na afloop ook meteen de stap zetten naar een job ter plaatse. "De onmiddellijke leidinggevende kan evalueren wie de beste match voor zijn team is", zegt Smets. Walid Hadi (22) uit Mechelen beëindigde woensdag zijn opleiding. "Ik zou hier heel graag werken", vertelt de jongeman, die tot voor kort aan de slag was als lasser. "De mix van mechanica en elektronica spreekt mij aan en ik ken intussen de omgeving en toekomstige collega's."


De NMBS denkt erover na om het project uit te breiden naar andere werkplaatsen en beroepen. Van de 1.600 nieuwe medewerkers die NMBS in 2018 zoekt, staan nog 350 vacatures open. Om deze in te vullen, organiseren HR Rail en de NMBS op 20 oktober een Talent Day in Mechelen. Inschrijven kan tot 16 oktober via www.nmbs.be/jobs. Met 1.360 medewerkers is de Centrale Werkplaats een van de belangrijkste werkgevers in Mechelen. Er wordt volop geïnvesteerd: momenteel wordt gebouwd aan een nieuwe werkplaats.