Nederlandse brillendieven opgepakt na spectaculaire achtervolging

De politie zette bij de achtervolging een politiehelikopter in.
Tim Van der Zeypen De politie zette bij de achtervolging een politiehelikopter in.
Drie Nederlanders zitten in de cel nadat ze werden opgepakt bij een brutale diefstal in het centrum van Mechelen. Ze gingen ervandoor met zo’n 11.000 euro aan brillen. Het trio werd in de boeien geslagen na een spectaculaire achtervolging door Mechelen.

De diefstal gebeurde afgelopen vrijdag maar raakte nu pas bekend. Omstreeks 17.30 uur wandelden twee mannen opticien Vleeracker binnen. “Na drie eerdere bezoeken vroegen ze om enkele brillen te mogen passen”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Na enkele pasbeurten werden de brillen uit de lade gegraaid en sloegen de daders op de vlucht. In hun vlucht, kreeg de opticien nog een duw van de gangster. Hij kwam hierbij ten val.”

De twee daders sloegen op de vlucht met een auto. Die stond klaar om met hoge snelheid te vertrekken. Niet veel later kon de politie op basis van de beschrijving het voertuig identificeren. “Een politiepatrouille probeerde hen te controleren maar zonder succes. De inzittenden sloegen op de vlucht”, gaat Van de Sande verder. “Wat volgde was een grote klopjacht door het centrum van Mechelen en het jaagpad langs de Dijle.”

100 per uur

Bij die achtervolging werden niet enkel snelheden gehaald boven de honderd kilometer per uur. De dieven brachten ook geregeld andere bestuurders, fietsers en voetgangers in gevaar. Pas op de Olivetenvest werd het voertuig klemgereden. Tijdens de achtervolging werd de politie van Mechelen-Willebroek bijgestaan door een helikopter van de federale politie. De drie inzittenden werden ingerekend.

Volgens de politie ging het om drie jongeren van 18, 19 en 20 jaar. Ze zijn alledrie afkomstig uit Nederland. Na hun arrestatie werden ze voor de onderzoeksrechter gebracht. Hij plaatste hen onder aanhoudingsmandaat. Dinsdag zullen ze voor de raadkamer moeten verschijnen. De wagen slot werd in beslag genomen. “In het voertuig werden naast een aanzienlijke geldsom en vier gsm’s ook de buit aangetroffen”, besluit Van de Sande. “Het ging om een tiental brillen voor een totale waarde van zo’n 11.000 euro.”

Opticien Vleerackers in Mechelen.
Google Maps Opticien Vleerackers in Mechelen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video